6 рецепти за настроение на духа и тялото

щастието

Рецепти за настроение на духа и тялото

Пролетта и месец май, отключват апетита за някои рецепти за настроение. Това може би са най-приятните дни от годината. Когато природата се събужда за нов живот, когато птиците се завръщат по родния край, цветя и дръвчета разцъфват, пчелички, пеперуди и калинки жужат и прелитат около ни.

И все пак … Пролетта често идва с поройни дъждове, поредица от мрачни и облачни дни, а всичко това сякаш натъжава и нас самите.

По мнение на психолози, колкото и мрачно и навъсено да е ежедневието ни, каквото и да се е стоварило върху „плещите“ ни, винаги има начин да озарим дните си … Има начин да влезем отново в ритъма на живота.

Що е то настроение

Оказва се, че дори насилствената усмивка, с леко разтягане на мускулите на лицето е достатъчна. Достатъчна, за да създаде хормона на щастието в мозъка ни и да ни накара да мислим по-позитивно.

настроение

Предлагаме ви 6 рецепти за духа

Те са подбрани и изпитани техники, които да отключат и вашия механизъм за ведро и положително мислене:

Направете рестарт

Както компютърът, на който ежедневно работите, както кухненския робот, телефонът или всяка друга машина в ежедневието ви, се нуждаят от пълен рестарт. Така и на вас е нужен рестарт. Тук, обаче не говорим, за това да отидете в „отвъдното“ и да се върнете. Само да се откъснете поне за ден, от всичко заобикалящо ви. И най-добре, да го направите напълно, без връзка със света.

Вземете лист хартия и запаметете

Не забравяйте, дори в най-тъжния момент, колко много и сами сте постигнала в живота. Всеки покорен от вас връх е бил някога повод за щастие!

Вземете сега лист и химикал и си припомнете миналото. Само така, ще живеете доволни в настоящето и ще гледате към бъдещето. Това е една от многото рецепти за настроение!

Потърсете нещо разтоварващо

Ако за едни музиката е начин на разтоварване, то други намират релакс в разкрасителните процедури, шопинг терапията, гледането на филм, среща с приятели, пътувания, игри, похапване на шоколад и т.н..

Така, че тук няма да даваме конкретна насока. Само помислете, кое е онова нещо, което най-силно може да ви върне „живеца“… И, се постарайте да си го осигурите!

Направете план за действие

Както природата се заражда за пореден път, така и животът ви…

През пролетта се отварят нови полета за изява, непокорени върхове и недостигнати хоризонти!

Направете план, та макар, той да включва само предстоящите три месеца. Напишете ги, на лист хартия и се стремете да постигате всяка цел с малки, но уверени стъпки.

Погрижете се за духа и тялото си

Здравословните храни, напитки и спорт, могат не само да донесат удоволствие на тялото, но и да пречистят организма от натрупаните токсини.

С тичане всяка сутрин или друго приятно занимание, което физически ви натоварва и изпотява, може да допринесете много за презареждане на тялото и духа, през този сезон.

Открийте хора, които ви разбират

Често се оказва, че най-близките ни и хората, на които разчитаме за много други неща, не са хората, с които можем да споделим или с които да се разтоварим.

Опитайте да потърсите приятели, с които се разбирате отлично и с които винаги ви е приятно да прекарвате свободното време!

Отбягвайте хората, които са все мрачни, нацупени или готови да спорят с вас.

С тези лесни рецепти за настроение, ще може да промените важни неща в живота си и по-лесно да постигате мечтите! Ако това не ви е  било достатъчно, ето и един безплатен Наръчник за постигане на щастие.