Йо-йо ефекта

йо-йо ефекта

Адмирации, за вече свалените килограми, но това е само първата стъпка от процеса по отслабване. За да се справите с по-трудната мисия йо-йо ефекта, трябва да положите още усилия.

6 полезни съвета срещу йо-йо ефекта

Предлагаме ви няколко полезни съвета за йо-йо ефекта, а по този начин апетитът ще бяга цяло лято от вас.

Така ще може да се вмъквате в любимите си малки дрешки:

Любимите вкуснотийки – отделете един ден за такава глезотия.

Но, тук трябва да се уговорим – това не бива да е деня, в който да се „разпорите по шева“ от ядене, а само да си доставите обичаното удоволствие, като например парче шоколад, пица, малко пържени картофки с бира и т.н. Хапвайте умерено и с удоволствие, така йо-йо ефекта ще стои мирно на „каишката“.

Силата на меда – навярно сте чували за безценните качества на меда.

Заместете захарта с него. Той е идеален подсладител за чая, кафето, млякото, при това сутрин на гладно дава впечатляващи резултати за тонуса, борбата с глада и сияйната кожа. Не случайно и Примата на българската естрада Лили Иванова го признава за една от тайните за добрата си визия и вечна младост.

Летни супи – сега може да се възползвайте от вълшебните им качества.

Зеленчукови супи, сипи с телешко, супа от пиле, рибена супа. Всичко това ще създаде усещане за ситост, ще задоволи нуждата на кожата през лятото от хидратация и ще достави всички необходими витамини и минерали.

Между храненията – няма начин да не огладнеете между основни хранения.

За целта винаги имайте под ръка шепа сурови ядки, сезонен плод или мляко – кисело, прясно, плодови, млечен шейк, айрян или нещо подобно.

Не пропускайте хранения – това е много важно, срещу йо-йо ефекта.

Не забравяйте, че глада вече не ви помага, а вреди. Дори да не желаете да консумирате много храна, то поне пийте фрешове, минерална вода или студен чай. За лятото всички те са подходящи. Хидратират достатъчно тялото и засищат глада.

йо-йо ефекта

Магическата сила на движението

Дори да не спортувате 3 пъти седмично или да се запишете на танци, то изградете навик всеки ден по 30-40 минути да правите нещо движейки се. Може това да са две серии по 15-20 мин. Танц пред телевизора, каране на колело, обиколка на стадиона, изчакване на входното стълбище или нещо подобно. Разпределете го на две части – сутрин и вечер. Така ще поддържате лекота и тонус на тялото, а мозъка ще снабдявате с ендорфин, хормона на настроението.