Как да си усмихната, успешна, удивителна!

прекрасна визия

Искаш ли са си усмихната, успешна, удивителна!

Нека ти разкрием 6 неща около мечтата на всяка жена, а именно как да изглеждаш прекрасно!

Коя от нас не мечтае да бъде Усмихната, успешна, удивителна, при това красавица?! Също като онези от малкия екран или лъскавите списания, когато бяхме малки… Често жадувахме да станем супер „какички“ или да приличаме на някоя своя позната, която някога пленяваше не само представителите на мъжкия пол, но и събуждаше завист у нежния пол.

Много пъти, обаче забравяме, че зад идеала, който рисува въображението ни се крият и много опасности, рискове и съпътстващи проблеми.

Пропускаме и факта, че за красавиците, които виждаме по списания и телевизия стоят образи създадени от десетки стилисти, гримьори, фризьори и разбира се фотошоп.

По този начин представата днес у всяка подрастващо момиченце се размива и забравяме за онова, което природата ни е дала.

Тайната да си усмихната, успешна, удивителна се крие в това:

  1. Как да постигнем мечтаната визия – голям нос, клепнали уши, малки очи и какво ли не още не намират жените като недостатък във външността си. Дори красавиците страдат от комплекси и имат периоди, в които се съмняват в красотата си. Е, ако това ще ви успокои рядко се срещат жени, на които природата е направила подарък и им е дарила ангелско лице и тяло на богиня.
  2. Помага ли външността на кариерата – експерти от университета в Мичиган и Тексас, направили изследване, в което стигнали до следните резултати – 12% от красивите жени успяват повече от обикновените жени в кариерно отношение и печелят 10% повече от другите. Обяснението е, че са свикнали да им се възхищават, а това ги прави по-решителни дори в очите на шефовете. Е, че кой работодател не иска такива ръководители в екипа си. От друга страна красавиците днес са много умни, въпреки схващането, че разчитат на късата пола, яркия грим и дълбокото деколте. Неоспоримо е, че и те помагат, но славата за интелекта сред красавиците не бива да се приписва на всички в един знаменател.
  3. Как да повдигнем самооценката си – специалистите съветват жените да са по-уверени, да покачат самооценката си; да разчитат на качествата си, защото всеки човек притежава такива; да търсят своето амплоа и да се развиват в тази сфера; да не се притесняват да общуват, дори не всички да остават въодушевени от тях и делата им.
  4. И красавиците страдат – колкото и странно да звучи и колкото и да сме свикнали с мисълта, че красивите момичета са предпочитани на интервю за работа, добрата външност може да навреди на добрия резултат. Оказва се, че много красивите жени не намират лесно работата си. Според проучвания се оказва, че много от работодателите избягват да наемат много привлекателни дами, защото събуждат мъжкия интерес, разсейват работния процес и създават поле за интриги. Според психологията, по която действат голяма част от работодателите, жената, която не претендира с блестяща визия може да се старае повече в задълженията си, за да блесне поне професионално. Тогава визията на усмихната, успешна, удивителна мадама, яизстрелват на желаните позиции!
  5. Погрижете се за външния вид – от значение е в деловата среда да сте облечени подобаващо. Префърцуненото, искрящото и натрупаното никак не е на почит. Отбягвайте големи цепки, деколтета, ярък грим и много бижута. Запомнете, че обща представа за усмихната, успешна, удивителна привлекателност се гради не само по чертите на лицето, а и по цялата визия – дрес код, прическа, ръце и нокти. Обърнете внимание на грижите за коса и маникюр, както и на избора на аромати. Не прекалявайте с нищо, но поддържайте добрия тон и визия.
  6. В кои сфери на работа се търси красавица, усмихната, успешна, удивителна – това най-често са професии свързани с връзки с обществеността; персонал за продажба на скъпи бижута; секретарки, асистентки, преводачки; персонал в хотели и ресторанти; стюардеси; телевизионни водещи и актриси; специалисти в маркетинг, продажба и реклама.

Как да си усмихната, успешна, удивителна!