6 -те етапа в любовта

романтика

Истинска, любовта не е бизнес уговорка, нито двустранен договор. Тя непрестанно подлага двамата партньори на рискови ситуации.

Знаете ли, кои са 6 -те етапа в любовта?

Често, когато в една двойка има опасения за разлюбване, единственото обяснение е страха на другия да не загуби самоличността си.

В търсене на неизвестното

Никой не знае, какво го чака в бъдещето. Така е и с любовта. Всеизвестно е, че в началото властва страстта, а след това тя се изпепелява, за да заеме място уважението. Но преди това да се случи всичко става поетапно и с предупреждения.

Възходът на чувства

Според Фройд, огънят на любовта може да пламне в различен етап на връзката. За него няма граници, предели и ограничения и с това се обяснява защо твърдението „любовта е сляпа“ важи с пълна сила.

Сексуалните желания

Физическата близост ни помага да обичаме повече, а без обмяна на ласки остава празнота. Не случайно сексолозите определят любовта и секса между любовниците, като специфичен вид наслада, в които двата пола се сливат в едно цяло, а химията между тях е всепоглъщаща и всепобеждаваща. Секс лишен от любов не е лишен от наслада. Според специалистите той е физически начин за разтоварване и ударна доза наслада.

Обичта има думата, когато …

Има жени, които дълги години изпитват единствено платоническа любов към половинката си. За тях е важно, обекта на обичта им да е до тях и да ги подкрепя. И дори да изпитват силни чувства те отново са малките момиченца, които в детството си са се радвали, таткото да ги закриля. Често те избягват обекта от сексуална близост, защото го свързват с най-големият закрилник от детството си, бащата. Може дори да правят секс с други мъже, към които не изпитват подобни чувства. Психолозите са на мнение, че към такива случаи трябва да се подхожда изключително деликатно и с търпение, защото има атавистичният страх може да се преобрази в сексуално желание, което дори да е неудържимо.

Животът е пълноценен, когато …

Има любов, разбира се. „Да бъдеш любим, означава, че имаш право на съществуване“ – Сартър. Когато сме влюбени ние сме деца, които отново са способни да понесат света на ръцете си. В любовта, човек придава значимост и важност на другия, цени, вярва и усеща закрилата му.

Откриване на съкровището

Любовта ни помага да намерим смисъл в съществуването си, а когато обичаме, се чувстваме ярки, жизнени и способни на всичко.

Научи още за любовта