5 полезни техники, когато не върви

полезни

„Животът е не достигане на крайната цел – поредната точка… а самото пътуване до нея“ – Одри Хепбърн.

Както има дни, в които не върви, така и в живота има неща, които не се нареждат, точно, както ги плануваме. Но това не бива да ни отчайва.

5 полезни техники, когато не върви:

С времето, човек се научава, към кое да се устреми, къде да разходва енергията си и къде няма да се получи. Така е и с мъжете, така е и с всичко останало.

Има неща, които от самото начало ти показват, че „тук няма да се получи“

Но ако си много твърдоглав, опитваш и опитваш, докато не те „тресне“ нещо в главата и не се осъзнаеш, че пилееш не друго, а собствените сили, време и живот.

И в тоя ред на мисли:

„Не си хабете времето и жизнената енергия за загубена или безнадеждна кауза“

Изпиталите го вече знаят, за какво говорим.

Специалистите са на мнение, че времето е дар, който в наши дни има най-висока нумизматична стойност. И също като филма „Дилъри на времето“, животът ни по един или друг начин зависи от това, за какво го „похарчваме“.

Не мисли, че другите няма да запомнят начина, по който си ги накарал да се чувстват!

Просто ще е бреме за тяхната съвест.

Всъщност това е и една мисъл, за която авторът е неизвестен, а тя гласи:

„Хората няма да запомнят, каква кола караш, колко пари изкарваш, нито откъде си… Те просто ще запомнят, теб и начина, по който ги караш да се чувстват“.

Всъщност от това, което беше днес, едва ли след време ще ти останат емоциите…Нито стресът, нито смехът, нито ентусиазмът, а само онова усещане, че някой, те накара да се почувстваш специален в този ден!

…Някой, който сподели, нещо стойностно с теб или като ти направи комплимент…, било то за труда или външността, или ти си знаеш…

Далеч от всичко онова, което остава във времето, дори цифрата на банковата сметка.

„Грешка-човешка“ е казал народът!

Ние само ще добавим, само да не си доктор (че тогава нечий живот може да е в твоите ръце). Всичко останало е простимо и поправимо. И ако не си се научил още да се справяш с моментните разправи и най-вече да се извиняваш, когато виждаш, че не си прав, то време ти е.

Не забравяй обаче, че всички минаваме по едни и същи пътеки. Всички имаме възходи и падения, нервни кризи, бунтарство или пълно безумие (подобно на Свинкс), но всичко се преживява.

„Внимавай, какво си пожелаваш…, да не се сбъдне“ – мъдра приказка!

И ако до сега не си се научил, на морални устои, то рискуваш живота да те смачка. Още по-малко ако си жена с „не желязна“ психика.

Не забравяй, че жената трябва да е гримирана и фризирана, дори, когато си изхвърля боклука. Да внимава с чашките на обществени места и да се крие, когато я изпраща непознат до вратата.

Инак рискуваш в идната седмица да е тема, номер едно в коментарите на целия град. Въпреки това не се впечатлявай много, това все пак е твоя живот, а не този на съседа, на колежката или на родителите.

„Не бива да се променяме, защото правилните хора, ще вземат да се влюбят в това, което сме“ – Далай Лама

….или още по-добре казано:

Най-добре е да бъдем това, което сме, защото всички останали места са заети“ – Оскар Уайлд.

Или малко с чувство на хумор, както се пееше в някаква песен:

Нали знаеш … за душата не са измислени парфюми“.

Оставяме те, сам да помислиш над всичко казано и все пак не забравяй, че няма по-съвършено нещо, от това, което си.

По време на земния ни път:

Грима, дрехата, прическата, автомобилът, мобилния телефон и всичко останало са само част от нещата, които получаваме тук по време на земния ни път. Те са показност, социален статус, положение, но нищо повече. Тях няма да занесем никъде и когато разголим душата си, те нямат стойност…

Какво ще направим, тогава, когато в душата вали?…

Ако искаш хората (е, поне тези, които могат да те оценят) да те приемат истински, покажи лицето си без маска.