5 пилатес трика

пилатес техники

Пилатесът помогна за по-добра грация и съвършенство на тялото! С тези няколко техники на пилатес гимнастиката може да се справите лесно дори в домашни условия.

Те не само ще подобрят самочувствието, но ще тонизират и оформят различните части на тялото.

Важно в техниката на пилатес изпълнението са – пластичност, гъвкавост, дишане, контрол, плавност на всяко движение.

  • За оформяне на талията

Седнете на пода и изправете гръбначния стълб, свийте краката, като ги извъртите на дясно. Изпънете едната ръка над главата и започнете да я издърпвате в противоположната страна. При изпъване на ръката вдишвайте, а при връщането и обратно издишвайте. Направете го бавно по 2 пъти в двете страни.

  • За пазене на равновесие

Стъпете боси на пода (мислете си за пясъка и плажа). Скръстете ръцете пред гърдите. Сгънете един крак, като коляното сочи на горе и започнете бавно да го изпъвате. Сменете краката и повторете 5 пъти с всеки от тях.

  • За стегнат корем

Легнете по гръб, отпуснете ръцете до тялото. Повдигнете таза, поставете стъпалата върху пода. Докато повдигате седалището нагоре вдишвайте, а при свалянето му издишвайте. Изпълнете упражнението 3-4 пъти, но прецизно.

  • За укрепване коремната стена

Седнете на пода и изпънете краката. Опънете ръцете с длани на пода, повдигнете цялото тяло, подпирайки се на тях и на стъпалата. Стегнете корема и дупето. Ръцете оставете опънати. Изпълнява се 5 пъти.

пилатес трикове

  • За хубав гръб

Легнете по корем и изпънете ръцете напред. Повдигнете ръцете, главата и краката и задръжте. Погледа да гледа в пода. Повторете 2 пъти като вдигате нагоре и отпускате надолу.