5 неща свързани с избора на ракета за тенис

Защо са толкова важни размери на главата при ракета за тенис

По-големият размер на ракета за тенис, показва точката, в която се предава най-голяма мощност на топката. Обикновено е много по-лесно да се играе с тенис ракета с по-голям размер на главата. Така, обаче тенисисти, които искат по-голям контрол се чувстват по-добре и докато играят.

Формата на главата е продиктувана от размера на тенис ракетите с глава. В някои случаи те могат да бъдат по-кръгли, със заоблени ръбове или изометрия.

Ширината на лъча се определя в зависимост от рамките флекс. Това дали е по-тънък лъч ширина и по-голям контрол, както и по-дебел лъч ширина направен за тенис ракета с по-голяма мощ.

Тенис ракетата няма да се огъне, колкото е по-гъвкава. Така, обикновено ще се загуби повече енергия, защото няма да бъде в състояние да се върне в играта и към първоначалната позиция. Сковаността на ракета е по-важна за в горната част на рамката, в която тенис ракета иска да се огъва най-много. В случай, че по-твърдата рамка на 3 и 09 часа позиции ще осигури по-голяма стабилността и увеличаване на контрола, предоставен от ракетата.

Съвременните тенис ракети идват налични в размери според захвата. Те биват: G1 (4), G2 (4 1/4), G3 (4 3/8), G4 (4 1/2), G5 (4 5/8) – има и G0 размер, но това се използва само от младши тенисисти.

При избора на нова ракетата за тенис, насочете се към размера на полето за захват, което е изключително важно. Изберете размер на сцепление за малки ракети и ще се окаже, че захващането на тенис ракета е здраво. С това може да се избегне нараняване на лакътя. По същия начин избирайте правилният размер на сцепление, може да направи по-трудно задържането на ракетата в ръката. Така, едва ли някой тенисист би искал ракетата да падне докато още е в игра.

Вижте още по темата: Избор на спорт според Зодиака.