Целулит – медицина и козметика

Сред най-страшните кошмари за всяка жена се нарежда целулита. И въпреки хилядите съвременни методи, техники и кремове създадени в борба с целулита, той си остава тема табу за много от жените.

Коя жена не мечтае за красива, гладка кожа, стегнати и изваяни бедра, заоблено дупе и плосък корем? Всичко това са символи на женската красота и чара омайващ до голяма степен мъжете, пробуждайки разноцветни фантазии. Когато обаче, кожата е заприличала на портокаловата кора идеала ни за красива визия се размива някъде далеч като мираж. Няма непоправими неща, но за да се избавим от ужасния целулит, трябва да научим какво провокира появата му и как да се борим с него.

Целулитът, представлява повишено количество мастна тъкан, която е в резултат от лошо функциониране на част от клетки намиращи се организма ни. Тези клетки действат на принципа производство и складиране на мазнини. След време те се натрупват в различни области, с цел да снабдяват организма ни с енергия. Може дори малки нарушения в естествения ход от процеса да доведат до изменения в клетките и да спомогнат за натрупване на излишно количество мастни депа.

[bctt tweet=“Целулитът са образувания засягащи предимно женската аудитория.“]

Върху появата на целулита оказва влияние до една степен наследствеността, а за основен провокатор на появата му отражение има заседналият начин на живот, лошите хранителни навици, стреса и недостатъчният сън. Една от важните стъпки в борбата с целулита е да се научим да релаксираме и живеем здравословно.

Борбата с целулита изисква доста упоритост, време и търпение. Скъпите козметични средства не са така ефективни, ако не променим изцяло начина на хранене и в частност редовната и правилна консумация на храните. За появилият се вече целулита се прилагат едновременно диети, съчетани със спорт и упражнения насочени към проблемните зони, в това число и масаж с подходящи кремове.

В днешно време много от жените се подлагат на операции против целулит. От една страна те имат позитивен ефект, но с неразумно възстановяване и по нататъшни условия на живот, бързо може да се възвърне предишното състояние.

Днешната медицина и козметика представят множество продукти, които успешно третират проблемните зони с целулит. Те третират кожата в дълбочина и силно намаляват вероятността портокаловата кожа да се възстанови след проведения курс на лечение.

Сред продуктите работещи срещу появата на целулит има множество кремове и гелове, които представляват иновативни формули, разработени с ултра действие. Те използват ефекта на студа за стимулиране на микроциркулацията, ускоряват действието на активните съставки и увеличават тяхната ефективност; Серуми с антицелулитно действие спомагат за видимо намаляване на целулита и оформяне на качествен контур на тялото; Някои от кремовете съдържат карнитин, който заздравява съединителната тъкан и подобрява кръвообращението.

Преди да се впуснете в купуване на продукти борещи се с целулита може да направите и консултация със специалист.