5 метода да облекчим болките в краката

болки в краката

Питате се как да облекчим болките в краката? Уви, в разгара на лятото, оплакванията се покачват. Отоци, разширени вени, болки в ставите през влажните дни, всичко това оказва неприятно и дори болезнено въздействие над организма ни.

5 метода да облекчим болките в краката

Подуването на краката през лятото е често срещан симптом. От него по-често страдат жените, а това се дължи и на високите обувки с ток.

Оттичането и подуването на краката през лятото могат да се появяват и когато няма видими провокатори.

Специалистите дават 5 насоки за справяне с проблема.

Кръвообращението – една от болките в краката

Желателно е да се изминават поне 4-5 км. дневно за подобряване на оросяването на крайниците. При липса на възможност за това и 10 минутна гимнастика допринася за стимулирането му. По този начин кръвта се раздвижва, мускулите са тонизирани, а краката се чувстват по-леки. Подходящо упражнение за ходилата са клековете и изправяне на пръсти, както и подскоците на място. Вечер е добре краката да се вдигат на високо.

Педикюрът иска внимание

Поддържането на педикюра оказва значение на походката и цялостното здраве на тялото, колкото и странно да звучи. Правилно изрязаните нокти, отстраняване на загрубялата кожа олекотяват ходенето и не провокират изкривявания в стъпките.

Водните бани – за облекчване болките в краката

Добър релака за краката е парната баня с ароматани масла. Тя подобрява кръвообращението, презарежда и активизира силите. Във водата могат да се добавят масла от лавандула, хвойна, евкалипт, розмарин и морски соли. С подобна терапия ходилата олекват, умората чезне, а отоците се отстраняват мигновено. Със сходен ефект действат и кремовете с мента и камфор. Последните действат противосъсирващо и благоприятно, както от вън, така и от вътре.

Ходенето боси – релакс срещу болките в краката

Специалистите съветват, че ходенето по пясък, трева, и малки камъчета допринася не само благосъстоянието на нервната система, но и цялостното здраве на организма. Дори според рефлексологията, всеки орган от тялото ни си има своя точка по човешкото стъпало, а ходенето боси, стимулира тази точка. След ходенето боси трябва да се погрижим и подобаващо за кожата на стъпалата, с подходящите продукти, за да не загрубява.

Ето още съвети за това как да се справим с отоци, подуване и отичане на ходилата!

Козметичните средства – грижа при болките в краката

В летните месеци е желателно да се избират повече кремове и лосиони с охлаждащ и хидратиращ ефект. Топлото време допринася за бързо дехидратиране на кожата. И ако зимата се избират по-мазни и затоплящи кремове, то лятото е за дълбоко хидратиране, след отстраняване на загрубялата кожа. Използването на ексфолианти и гелове за премахване на кутикулите също оказва значение за добрата поддръжка.