Фрешове за здравословен живот

фрешове

В помощ за ляти или зима, идват фрешове за по-здравословен начин на живот!

Замисляли ли сте се, че много храни и напитки спомагат да забързаме мисловната си дейност, да подобрим тонуса и концентрацията.

Умението да избираме качествена и здравословна храна, както и да мислим положително ще ни помогне да живеем по-добре, а тук на помощ идат фрешове…

Ето и няколко рецепти за приготвяне на пет вкусни напитки с плодове, а те ще се погрижат за мозъка, здравето и концентрацията.

Топ 5 идеи за фрешове за здравословен живот:

  1. Банан и кокос:

Необходими продукти – 1 банан; 2 л. настърган кокос и 1 млечна чаша мляко.

Начин на приготвяне – Всички съставки се разбиват с блендер или пасатор и се изсипват в чаша със столче. Сервира се с дебела сламка. Кокосът съдържа манган, фибри и триглицериди. Бананът доставя хормона на щастието.

  1. Бадемово мляко и джинджифил:

Необходими продукти – 1 банан, ¾ къдраво зеле; ¾ бадемово мляко;  ¾ бадемово масло; щипка канела; щипка индийско орехче; щипка джинджифил.

Начин на приготвяне – Всичко се разбива с блендер и се сервира. Всяка съставка има своята роля. Така бадема съдържа протеини, нужни за различните емоции; джинджифилът ускорява метаболизма, а канелата регулира нивото на захар в кръвта.

  1. Спанак, авокадо и манго:

Необходими продукти – ½ манго; 1 ч.ч. спанак; ¼ авокадо; 1 ч.ч. соево мляко; 5 ч.л. агаве.

Начин на приготвяне – Разбива се с пасатор и се сервира в чаша за шейк. Авокадото е богато на витамин Е; спанакът съдържа Омега 3 и желязо.

  1. Цвекло, боровинки и бадеми:

Необходими продукти – ½ ч.ч. боровинки; ½ ч.ч. моркови; ½ ч.ч цвекло; ½ ч.ч. ябълки; ½ ч.ч. бадеми; ½ ч.ч. лайм, щипка джинджифил и лед.

Начин на приготвяне – Всичко се разбива в блендер и се сервира с бучките лед и сламка. Цвеклото е с високо съдържание на фибри и бета-каротин, фолати. Допринася за притока към мозъка.

  1. Зелен чай и боровинки:

Необходими продукти – 1 ч.ч зелен чай; 2 ч.л. мед; 3 с.л. вода; 1 ½ ч.ч. боровинки; ½ банан; ¾ ч.ч. соево мляко.

Начин на приготвяне – Разбива се всичко с пасатор и се изсипва в чаша за шейк или фреш. Зеленият чай съдържа тианин. Медът допринася за протеини и аминокиселини. Като цяло фреша действа като строителен елемент за мозъка.