Опънете косата за лятото – ето как

коса

Няма да те отегчаваме, като четем лекция, колко вредно е всяко изкуствено нещо на косата ти. И все пак приемаме, че идеално гладката коса си остава слабост на много от нас.

Ето, защо подготвихме няколко ценни съвета, как за малко време и с подръчни материали да опънете косата. При това, без да се налага да тичаш до фризьорския салон. Можеш да подобриш косата си много лесно.

Всичко това правим за теб, защото знаем, че до сега си пръскала маса пари дори за едното почистване на веждите при козметик.

Предлагаме ти „екстра“да опънете косата само в 5 стъпки:

  1. Вече си чувала, че естествено чупливата коса може да опънеш сама с по мощта на сешоар и преса за коса. Предлагаме ти да и придадеш и блясък от корена до върха. Важно е косата ти не само да е гладка, но и въздушна, супер гъвкава и очарователна.
  2. Косата е измита и сега трябва внимателно да попиеш капките в нея. Нанеси крем за изпаряване, той едновременно ще забърза ефекта в сушенето и ще подсили косата. Разнеси го внимателно с двете длани. Не прекалявай с продукта, достатъчен е размер, колкото лешник.
  3. Започни с постепенно изсушаване на косата във всеки пласт, без да я оформяш. Това неминуемо ще благоприятства корените. Следва работата на четката, с която сресвай всеки кичур по отделно. Това ще помогне на „хвърчащите“ косъмчета да се укротят. Обработвайки всеки косъм по отделно ще получиш една добра визия, а за да е всичко перфектно, обърни внимание на контурите на лицето. Те трябва да са гладко изгладени.
  4. Всеки кичур се нуждае от изпъване с пресата. Не повтаряй и не потретвай. Пресата за коса бързо обгаря косата и може да извлече всичката влага. След това ще са ти нужни месеци, за да израсте здрава коса. С пресата се работи бързо, за да не бъде изгорен косъма.
  5. Ако искаш обем на косата може най-горните кичури са навиеш на вътре и да захванеш с ролки. След тази процедура не разресвай с гребена.

Забележка: Преди да Опънете косата с преса може да ползваш кристали за коса, спрей за изправяне на коса или друг подходящ продукт. Така не само ще защитиш косата си, но на всеки кичур ще придадеш впечатляващо ухание, което ще се носи на километри след теб.