4 любопитни факти за тялото

факти за тялото

Интересуват ли ви някои любопитни факти за тялото

Рядко си даваме сметка, че сърцето, паметта и тялото ни са частици от единно цяло…, а може би по-правилно е да бъде наречено душа.

Най-нови научни открития и твърдения от специалистите показват някои реални и дори неочаквани факти за тялото.

Представяме ви топ 4 любопитни факти за тялото:

От какво още може да се поучим и да достигнем по-голяма хармония със самите себе си, научете сега:

Да се вслушаме в сърцето

Така усилено отъждествявано с редица емоционални състояния и така важният мускул, който снабдява всяка част от тялото ни със свежа и богата на кислород кръв. Какво още не знаем за него и на какво трябва да обърнем внимание.

Проучванията показват, че пулсът на сърцето може да ни покаже неочаквани събития. Това откритие е направено от учени в Италия и Калифорния.

Изследването е направено пред група от доброволци, на които са показани снимки без определен ред. Идеята била да се наблюдава как ще реагират в различните ситуации.

В албумите със снимки имало множество неутрални, но и такива, за които се предполагало, че ще възбудят конкретна емоционална реакция.

В наблюденията се оказало, че участниците покачват пулса в 10 секунди, преди да им се покаже поредната снимка, която се очаква да предизвика реакция.

Резултатите доказват, че сърцето може да предвиди, кога се очаква да настъпи нещо положително или тревожно. В обичайната практика излиза, че когато сърцето започва да бие ускорено, без видима причина, то трябва да сме нащрек.

Най-здравословната храна по цял свят

Оказва се, че това е хималайската сол. Тя има своите съвършени кристали, но това не е единственото и качество, което я определя, като специална.

От структурата на тези соли, организмът ни черпи всички необходими минерали и елементи. Тя е приета за най-чистата и съдържа общ брой на минерали 84.

Всички те се намират и в човешкото тяло и са изключително важни за правилното функциониране на организма ни. Тази сол се добива директно от Хималаите, измива се ръчно и се суши на слънце, а по този начин се запазват естествените й състави.

Медицинското приложение на солта от Хималаите е за лечение на ревматични заболявания, астма, алергии, кожни болести. Помагат за облекчаване на болно гърло, бронхит и астма, чрез инхалации. Лесна е за разпознаване с розовите й нюанси, които са богати на минерално съдържание.

Когато хималайски соли бъдат нагрети, те се разтварят във въздуха и го пречистват. Това е и друго тяхно качество, което се използва за направата на ароматни свещички.

Приема се, че хималайските соли помагат и за премахване на електромагнитното въздействие, като отделя йонни. Затова й се препоръчва да се държи до телевизор и домакински електроуреди.

факти за тялото

Астрологията в помощ за сърцето

Според специалистите по астрология и психология докато сънува човешкият организъм е способен да улови истински усещания като полъх в косата, вода по тялото, температура, докосване.

Картините, които виждаме често се менят една с друга и преливат, сякаш са дело на опитен монтажник. Много пъти сюжетът, който виждаме прилича на научнофантастичен филм, фантастика, приказка. Това обяснява и срещата на много хора с покойници, които в съня са съвсем реални.

Астралните сънища ни водят в свръхестествени и понятни за човешкото съзнание пространства и измерения. Много пъти тези места са неясни и необясними, а общото между тях е усещането на неземно. Въпреки, че често са свързвани и тълкувани с ежедневието ни, самото присъствие на подобно място и случващото се превръща в драма събужданията.

Науката обяснява това явление с тялото ни, което реагира сякаш едва излиза от паниката. Така се обяснява и трепета след събуждане, изпотяването, паническите пристъпи, страха и т.н. Опасност не съществува, защото всичко е в астрално ниво и именно във фазата на прекъсването му.

Любопитното и необяснимото за повечето се състои в това, че тялото далеч по-бавно се връща към обичайната си среда, а мозъкът е объркан, заради физическото усещане. Така се проявява и страха от смъртта.

Кое помага на паметта

Според британски психолози от университет „Нортъмбрия“, Нюкасъл стигат до извода, че етеричното масло от розмарин подобрява паметта и концентрацията.

Учените стигат до извода, че употребата на розмарин в дългосрочен план може да доведе до справяне и лечение на множество заболявания с паметта. Това наред с превенция за атеросклерозата.

След направени изследвания става ясно, че розмаринът увеличава концентрацията и връща спомените в 75% от случаите. Съвременната медицина използва качествата на розмарин в борба с храносмилането и мигрената.