3 типа, според устойчивостта на нервите

устойчивостта на нервите

В наши дни, темата за устойчивостта на нервите и поносимостта към различни „дразнители“ от всякакво естество е така болна, колкото и всичко заобикалящо ни. Ето, защо избрахме да се насочим с „газ до дупка“ право към същността й.

Какво представлява устойчивостта на нервите

Според психотерапевтите, днес нервността и раздразненията са завладели масово обществото и колкото и да го отричаме, те се често срещани „вредители“ и на собственото ни ежедневие.

Как реагирате в различни ситуации и какво означава това. Предлагаме ви, заедно да разберем:

Основно в  устойчивостта на хората е, че се разделят в три типа личности.

Те са:

Хипер нервни хора

Само погрешно казаната дума, може да ги нарани, изкара от равновесие и да ги вкара в паническа истерия. Дори най-малкия проблем може да ги накара да се разплачат, а при големи ядове изпадат в паника. Специалистите съветват, в такива моменти да се поеме дълбоко въздух, да се анализира проблема и да се търси решението, само от позиция на страничен наблюдател. Чувството за хумор в такива моменти е най-добрия приятел на човека. То, помага за освобождаване на напрежението. Случвало ли, ви се е от напрежение, стрес или натоварване (психически, физическо, емоционално), да изпадате в неспирен, неистов кикот (смях), ето за това говорим. Организмът има защити, които сам активира в определен момент. Това усещане е често срещано за тази група и е, според устойчивостта на нервите.

Запазващи самообладание

Тези хора са способни да се въздържат от всякаква реакция. Дори до тях да се е срутило всичко или да е минала лавина с 220 км/ч., те умеят да се владеят.

Те не са способни да излязат от контрол, въпреки „напук“ честите дразнители. Умеят да се владеят, защото са от тази Планета. Устойчивостта на нервите, не им е чужда, но намират подход към овладяване на всяка ситуация. Специалистите не дават съвет, а мнение по въпроса. То се свежда до това, че нервността е нормално състояние в дадени моменти. Тя не бива да притеснява представителите от тази група.

Железни нерви

Това са хората, които привидно запазват самообладание. Обратно на очакването, вътрешно имат усещане, че ги залива вряла вода. Усещат, че почервеняват и ще „експлодират“. Представят си, че са като бомба със закъснител или, както в анимационните филмчета – позеленяват от яд, но въпреки това остават видимо спокойни. По мнението на специалистите, тези хора са способни да търпят много. Те могат да понасят всякаква „помия“, която се излива върху им, но точно като бомбата със закъснител, могат да се взривят и в тези моменти. Тогава, дори успокоителното не е достатъчно. Съветът на психолозите е, да се намира отдушник за всички страдания и болки, които тревожат, а когато около им има ежедневно дразнител, то най-добре е да го отстранят. Нервните кризи, макар и рядко срещани за тях са силно опасни за здравето им. Към тях трябва да се подхожда с внимание, а не с игнориране на проблема.

Вижте за ефекта на етеричните масла и предимно ползата от Полезните свойства на розовото етерично масло.