3 стратегии за добро здраве и красива външност, дори след 20 години

добро здраве и красива външност

Радвате се на отлично здраве!

Чувствате се в отлично здраве, а това ви прави работоспособни, красиви и изпълнени с енергия. Но дали нещата ще стоят точно по този начин след 2, 5, 15, 20 години? Всъщност, това е мечтата на всеки човек, а подходящата грижа за тялото може да обещае нещо подобно.

Как да се погрижим за личното здраве: мускули, стави, артерии и сърце от сега, за да бъде реалността ни и след 20 години така приятна, ведра и стабилна.

Какво казват специалистите?!

Как да съхраним доброто здраве и красива външност:

  1. Стратегия 1 – за здрава мускулатура и стави – бързото ходене на високи токчета, носенето на куп тежки торби, притискане на телефона в рамото по време на говорене и т.н., и т.н. Всичко това води до трайно увреждане на структурата на тялото ни. И ако към момента не го усещаме, то много вероятно след някоя и друга година да започнем да чувстваме пристягане, дискомфорт и опъване. Всичко това може да е не толкова симптом на старостта, колкото резултат от неправилната стойка. Изправена глава, повдигната брадичка, поглед напред, това са само част от нещата, които могат да ни помогнат да не ходим вечно приведени и да не се изкривим така бързо. За да постигнем подобен резултат може да тренираме и с книга върху главата. Подобна тактика, няма да подобри състоянието и позата ни, но подава сигнал на мозъка, който трайно запечатват в „лентата“. С това правилната поза се превръща в рефлекс на тялото.
  2. Стратегия 2 – храна за дълголетие – болестта на Алцхаймер, диабет и други са само в основата на патологичните заболявания. Всички те имат общ характер и действат на мозък, тъкани, кръвоносни съдове. Възпалителните процеси, хроничните заболявания, дори неправилният начин на хранене могат трайно да увредят тялото ни. Някои специалисти са на мнение, че дори, храната, която приемаме бавно ни убива, а понякога тя се оказва в основата на цялата система. Каква е истината, започваме да си задаваме все по-често подобни въпроси и се оказва, че Средиземноморската кухня е една от най-здравословните. Средиземноморската храна води до намаляване на смъртността в резултат на традиционните заболявания. В нея се включват месо, роба, плодове, зеленчуци, ориз и орехи, както и някои подправки.
  3. Стратегия 3 – за здраво сърце и артерии в добра форма – сърдечно-съдовите заболявания са първата причина за смърт в световен мащаб. Те задминават риска от инфаркт, а това провокира всеки от нас да бъде по-отговорен спрямо опасностите. Артериите, сърцето и съдовата му система изграждат една голяма част от организма ни и когато има нещо нередно в тях страда цялото тяло. Ето, защо специалистите съветват да се погрижим за кръвоносната система на време. Като начало трябва да проследим нивата на добър и лош холестерол в тялото, а от там да проучим и резултата, високо или ниско ниво Факторите може да са, както генетически, така и в начина на живот. Едни от най-сериозните врагове на сърцето и артериите са тютюнът и алкохолът, а най-големите им приятели са физическата активност и здравословният начин на живот. Тук никой не говори за усилени физически и спортни занимания, а елементарни и ежедневни дейности съчетани с много ходене (5 км. дневно), леки гимнастически упражнения и ежедневна активност, по време на изпълнение на домакински и служебни ангажименти. Подобна техника може да ни помогне да се избавим и от редица други опасни болести, каквито са рак, диабет, остеопороза и други.