Дуо от мъжки и женски хормони

мъжки и женски хормони

Дуо хормони в мъжа и жената е като най-мощния инструмент!

Дали заради получаване на повече удоволствие по време на интимна близост, хормоните оказват силно влияние над всеки „инструмент“. Те са водещият изпълнител по време на целия „оркестър“, който повишава либидото и хармонията в целия организъм.

Според медицината и науките, хормоните се делят в групи и в зависимост от количествата им произведени от жлезите, те участват в едни и други процеси.

По този начин се получава и сексуално влечение, а то определя общия баланс в организма. За да бъде пълноценен интимния живот, двата типа хормони естрогени (женските) и андрогени (мъжките), трябва да се преплитат в едно цяло.

Кои са най-активните полови хормони

Водещи „диригенти“ в сексуалния живот са хормоните – естрогени и тестостерони. Важно е още да се знае, че противозачатъчните хормонални медикаменти съдържат гестагени, които имат силни свойства и понижават половите влечения. В различните препарати те са в различни дози, а ефекта над приемащият ги е индивидуален.

Какво още трябва да знаем за естрогена

Естрогенът е най-женският от всички хормони!

Той се грижи за менструалния цикъл и спомага за образуване на вторични полови белези. Той оформя момичетата помагайки по-лесно да навлязат в етапа на зрялата жена, подготвя ги за сексуален живот, бременност, майчинство и натрупва мастна тъкан на определени места в тялото, като поддържа общия тонус на тялото и се грижи за красотата. Естрогенът е важен за еластичността и дебелината на тъканите във влагалище, вагиналния секрет и естествените смазки по време на сексуален контакт. Според специалистите по менопауза са категорични, че хормонална терапия за възстановяване нивата на естроген преди менопауза, могат да подобрят сексуалния живот; да засилят либидото и да допринесат за постигане на оргазъм. Наред с това естрогенът се грижи за емоционалното състояние на жената; покачва настроението; подобрява вида на гърди, кожа, коса и дава самочувствие във всяка възраст.

Какво още трябва да знаем за тестостерона

Тестостеронът е най-активният от андрогените!

Той формира вторични полови белези при момчетата. Той спомага момчето да стане мъж, събужда полова възбуда и спомага за оплодителната дейност. Тестостеронът се грижи за желанието за секс, както при мъжа, така и при жената. Стандартните нива на тестостерон в кръвта на мъжа варират в диапазон от 300 до 1200 нг/дл. При жената стойностите са между 20 и 50 нанограма на децилитър. За хората със занижени стойности на тестостерон (мъже и жени) се наблюдават нулеви нива на либидо. В някои случаи се прилага терапия за увеличаване нивата на тестостерон, но за всеки това е строго индивидуално. Хормоналната тестостеронова терапия, увеличава либидото и изостря реакциите в мъжките и женските полови органи.