3 стъпки в покупка на климатик

Климатиците днес са се превърнали в абсолютна необходимост. Те ни спасяват в горещия зной и при минусови температури навън. В наши дни, климатик има във всеки дом, офис, промишлена или производствена сграда.

Ето 3 ключови точки, които да ви помогнат и да направят по-информиран собственик на жилището си:

  1. Какво да имате предвид при климатизация?

Климатичната система е свързана с контролирането на вътрешната влажност, като същевременно поддържа топлинния комфорт. С други думи, прави животът по-удобен, когато е твърде топло или прекалено студено отвън.

  1. Как функционира климатикът?

Климатикът: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/hitachi-rak35pecrac35wec-economy помага за преместване на топлината от вътрешно към външно. Двигателят на вентилатора изтласква топлият въздух през студените тръби с помощта на изпарителна серпентина. Бобината на изпарителя е опакована с хладилен агент, който охлажда тръбите. Този топъл въздух, преминаващ през студените тръби, създава конденз, който се отстранява, оставяйки по-хладен въздух да се избутва през каналната система.

  1. Какви са функциите и параметрите на AC филтри?

Филтърът на климатика премахва въздушните частици и отломки, тъй като двигателят на вентилатора разпределя въздуха през тръбната система. Важно е редовно да проверява филтъра. Филтърът, има тежко натрупване на отломки и може да се задръсти, което увеличава устойчивостта и намалява въздушния поток. Повечето производители препоръчват смяна на филтъра на всеки три месеца.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *