Монтажът на климатик има важна роля за комфорта на дома

Малко планиране, преди да инсталирате вашия климатик ще Ви помогне да спестите пари и енергия. Устройството трябва да бъде на ниво, когато се инсталира, така че вътре в дренажна система и другите механизми да функционират ефективно. Ако е възможно, монтирайте уреда в сенчесто място на северната страна на Вашия дом или източната страна. Директната слънчева светлина върху открит топлообменник на уреда намалява ефективността с около 10%. Може да засадите дървета и храсти за сянка на климатика, но не в прекалена близост по начин, че да блокират въздушния поток.

Не поставяйте лампи или телевизори близо до термостат на Климатиците. Термостатът усеща топлина от тези уреди, които могат да причинят спънки в икономичността и функционалността на климатика.

Advertisements

Определете термостата на климатика да бъде толкова висок, колкото е удобно и възможно през лятото. Колкото по-малко разлика има между вътрешните и външните температури, толкова и ефективност от охлаждане или отопление ще бъде на ниво.

Не настройвайте термостата на по-студена настройка от нормалното, когато включите вашия климатик; тя няма да охлади дома по-бързо и може да доведе до прекомерно охлаждане и излишни разходи.

Настройвайте скоростта на вентилатора на високо, с изключение на много влажни дни. Когато влажността е висока, скоростта на вентилатора може да е ниски за по-голям комфорт.

Ниската скорост във влажните дни ще охлади дома по-добре и ще премахне повече влага от въздуха. Всичко това се дължи и на по-бавно движение на въздуха през хладилния агрегат.

Обмислете използването на интериорен климатик във връзка с вашия климатици от прозоречен модел. За целта трябва да разпределите охлаждането на въздуха по-ефективно чрез вашия дом, без значително увеличаване на потреблението на електричество.

Марки климатици които може да поръчате от ДД трейд: