3 отвари за добро храносмилане

отвари за храносмилане

Въпреки, че лятото не предразполага към консумиране на много и тежки храни, съществуват проблеми със стомаха и храносмилателната система, които изискват 3 отвари за добро храносмилане!

Предлагаме ви 3 отвари за добро храносмилане:

Оказва се, че дори лек обяд или вечеря могат да възбудят стомаха до такава степен, че да провалят цялата почивка. Сред трудно смилаемите храни са и много плодове и зеленчуци.

За да не се стига до такива проблеми по време на път или докато трае отпуската около басейна и плажа, вземете мерки.

Отвари за добро храносмилане при подут корем

Подуването на стомаха е придружено от болезнени спазми и задържане на газове. Това може да се провокира от бързо хранене, стрес или трудносмилаема храна като диня, зеле, моркови, бобени храни, пиперки и други. За целта пригответе отвара от цвета на чубрица, анасон, мента и маточина. В един литър вода сварете 20 гр. чубрица, 20 гр. мента, 50 г. зелен анасон и 20 гр. маточина. Прецедете и пийте 3 чаши след хранене. За по-голям ефект добавете в отварата натурален екстракт от мента.

Отвара при усещане на тежест в стомаха

Въпреки отдавнашното хранене усещането за тежест, все още е в стомаха ви. Това може да се дължи на бавни функции на дебелото черво. Често и много хора по време на път страдат от забавен метаболизъм. Пригответе отвара от 30 гр. мащерка, 30 гр. мента, 50 гр. кориандър, 30 гр. розмарин, 50 гр. джинджифил. Оставете на бавен огън да ври и отцедете. Пийте по една чаша от отварата след всяко хранене. За по-голям ефект добавете една капка масло от мента, естрагон или лъжичка мед.

Отвари при киселини

Повечето мазнини и приема на алкохол могат да създадат киселини в стомаха. При прием на тютюн, процеса се ускорява. Отвара от билки може да облекчи симптомите. За целта сварете 30 гр. женско биле, 20 гр. лайка, 30 гр. бяла ружа, 20 гр. хвощ и 20 гр. маточина. Запарете за 10 минути и изпийте, след хранене прецедената отвара. За по-голям ефект добавете масло от босилек и мед.

Научете още какви билки са подходящи за домашен чай: https://www.interpolezno.com/kakvo-bilki-sa-podhodyashhi-za-domashen-chaj.