10 метода за облекчаване на астма

облекчаване на астма

Вероятността да страдате от астма е голяма, а болестта може да бъде излекувана в редки случаи.

Трудно си поемате въздух, а когато го направите ви мъчи кашлица.

В случай, че искате да облекчите симптомите без медикаменти, може да си послужите и в някои от настоящите техники:

Гимнастика на дихателните пътища

Физическото натоварване предизвика спазми, а редовните упражнения могат да намалят тези симптоми. Специалистите съветват 10 минути всеки ден да се правят упражнения за правилно дишане.

Дишане през носа

Студения и топлия въздух могат да предизвикат бронхоспазми. За целта се носят шалове през студените дни и се ползват овлажнители за въздуха.

Влажността на въздуха

Поддържането на определена влажност от 40-50 в помещенията е добър начин за избягване на симптомите на астма.

Аспиратора и лекарствата по време на настинка

Тези съдържащи ацетилсилицилови киселини и ибупорфен са сред най-срещаните за лечение на настинки, но при симптоми на астма могат да засилят ефекта.

Натрият оказва влияние

Някои храни съдържат високо съдържание на натрий и калиев бисулфит, а те провокират задушаването. Такива храни са вино, бира, морски продукти, сушени плодове, а за предпазване, трябва да се следят надписите на етикетите им.

Горещата баня помага на астма

Хардал, известен и като синап в 15 грама и вода в съд помага за накисване на краката и облекчаване на симптомите при страдащи от астма. Топъл душ помага за още много неща, вижте тук: https://www.interpolezno.com/опъл-душ-срещу-депресия.

Аромотерапия при астма

Инхалации с ароматни масла помагат за намаляване на симптомите. Подходящи за целта са маслата от карамфил, бор, лавандула, евкалипт, чаено дърво, бергамонд.

Инхалатор за дългите отсъствия от дома

Добре е да е с кристали минерали и е задължителен атрибут за болните от астма. Той е единствено спасително средство навън по време на пристъп.

Фитотерапия

Действа ефективно при облекчаване на симптомите. За целта се смесват една лъжичка стрък от багулник, една лъжица коприва и литър вряща вода. Отварата се остава да престои 10 часа и се прецежда. От нея се пие по половин чаена чаша 6 пъти и всеки ден.

Метода на Бутейко

Неговият принцип залага на повърхностното, а не на дълбоко вдишване. Кратките вдишвания през носа трябва да траят до 3 секунди, следва пауза и издишване отново за 3 секунди. Свикването с постоянното вдишване е заложено в успеха на техниката.