3 метода да извлечем ползите от захрата

захрата

Ако не си намерил верният път да контролираш „страстта“ си по сладкото изкушение захарта, то сега е момента да извечеш ползите от захрата!

Добрата новина

Простите лактози, като тези в млякото не оказват отрицателен ефект на здравето и тялото. Те се равняват на захарта/фруктозата от плодовете и доставят полезни вещества. Такива са фибри и други вещества, борещи се с болестите. По отношение приема на захарта има трикове, които могат да са от голяма полза:

Силата на минералите

Апетита по сладкото идва най-често, когато сме в депресия. Като терапевтичен метод се явява парчето шоколадова торта или пая със сметанова глазура. Те винаги ще ти доставят огромна порция наслада, при това ще покачат настроението. Отделените ударни дози ендорфин са страхотна заблуда за около 4 минути, но какво правиш после.

Специалистите съветват да утолиш последващите атаки с минерална вода. Те регулират чувството за ситост, доставят ти нужните минерали и балансират равновесието в организма. Наред с това ти помагат да се справиш с риска от натрупаната захар и детоксикират организма.

Трите соли, които се борят това да стане реално са – калиев фосфат, натриев фосфат и натриев сулфат. В комбинация те намаляват желанието ти да погълнеш още сладко и да прекалиш с храната. Забързват метаболизма и ти помагат. Достатъчни и приемите под формата на таблетки, които се пият: 5 таблетки дневно по една от всяка и поне 2 месеца.

Приготви си сам

По-добре е да приготвиш сам десерт у дома, отколкото да се довериш на поредното сладко изкушение в супермаркета. Опитай се сам да опечеш сладки от овесени ядки и какао, например, при това добави подсладител. Така поне ще си спестиш консервантите в пакета шоколадови бисквити, които всеки ден купуваш в магазина.

Храни се бавно

Калориите в сладкото не се усещат, сравнени с мазнините, които доставят усещане за ситост. Така, че преди, че захарта удря черния ти дроб, но така и провокира вълчи глад.

Ето и някои полезни преработени храни: https://www.interpolezno.com/9-polezni-preraboteni-hrani.