3 места в Испания, които трябва да видите

Щом стане дума за красиви места и грандиозна страна, то на човек, времето никога не му достига.

Ако и вие търсите място, в което да се потопите в незабравимо изживяване, то подобно приключение, може да е свързано с разходка от Барселона до Мадрид. Такава екскурзия може да ви отведе до удивителни плажове, да запознае с история, ритми, гледки и вкусове…

Предлагаме ви да посетите Испания!

Барселона – това е град, който вдъхновява! Това е градът на Колумб и Гауди. Днес паметникът на великия мореплавател, които с пръст сочи хоризонта подканя всеки да започне своето търсене. Не без слава остава и сградата на Гауди „Сграда Фамилия“, която продължава да се строи вече 132 години. Нейното строителство се базира на изрезки от вестници и макети, планове и всякакви материали останали в хартиен формат. Тук е вложен много ентусиазъм и става дума за неукротимия и нестихващ дух на Барселона, които смайва с минало, бъдеще и настояще. Гади създава и парк Гюел и по този начин реализира една своя мечта, а именно да съгради място, което да напомня естествената природа. Барселона впечатлява с всяко място. На нея се намира хълмът Монтжуик, около, който има изкуствено създадено селце с типични за Испания къщи. Вечерите по булевард Ла Рамбла може да се усети ритъмът на този край – музика, танци и театри. С една дума животът на това място сякаш се събужда вечер. Барселона е опияняваща във всеки един момент от денонощието и определено има какво да покажа, но нощния живот двукилометровият булевард, който някога е бил река  може да се усети истинския каталунски стил.

Сан Себастиян – типичното за това място е вкусът на тапаси около океанския бряг. И старата и новата част от Сан Себастиян има, какви сгради и архитектура да покажат. Това обаче не е всичко от испанския град. На това място има много таланти, провеждани са десетки кинофестивали, а за цялата фиеста допринасят природните пейзажи и емоционалните плажове сред по-известните, от които са Ондерета и Плая де ла Конча. Вторият има формата на раковина и е символ на града. Интересни и запомнящи са вкусовете на тапаси. Това са малки хапки с различен вкус, а на места предлагани и на клечка. Запомнящ вкус дава и баската кухня. Такава остава траен спомен не само с аромата, но и средиземноморския мотив. Определено си заслужава да се опита.

Мадрид – някои наричат този град „Път към небето“ и може би името му не е само девиз без почва. Това място е пълно с дворци, паркове, площад. Сред известните площади е и Puerta del sol, което в превод значи врата към слънцето. Той се намира в центъра на Мадрид и е нулева точка за отчитане на пътни разстояния за цяла Испания. Намира се в най-високата точка на европейската столица и се стреми към висините във всеки един аспект. През XVI в. Мадрид бил малко градче, което не спряло своето развитие. Дори и днес ако човек пожелае да се пренесе назад във времето този вечен град му го предлага. Достатъчно е само да се мине по Гранд Виа и да се послушат историите разказвани, да се види архитектурата, многото театри, кина, магазини и всичко става част от едно цяло носещо името Мадрид. В този град може да се разгледат и посетят множество места. Едно от тях е площада Пласа Майор. В миналото кралски особи са изнасяли своите церемонии, провеждани са рицарски турнири и кориди. Днес Пласа Майор е оживен от туристите. Успеели госта да обиколи дори само някои от най-големите улици на града, то той неимоверно ще усети духа на този гард.