3 маски за коса директно от кухнята

маски за коса

Най-женствената от всички женски черти е косата, а тя има нужда от постоянна грижа и внимание, такива може да получите с маски за коса!

Мазната, сухата или увредена коса се нуждае от специална грижа, а тя често се крие в тайните, които съхраняват кухнята – предагаме ви няколко маски за коса.

маски за коса

Предлагаме Ви няколко подходящи маски за коса, за да имате здрава и блестяща прическа всеки ден.

За целта почерпете инфо от кухнята. Освен красивата коса ще се сдобиете и с далеч по-евтин и съобразителен начин да приготвите самите маски за косата, без да има вредни химикали.

Ето и три изпитани „бабини“ рецепти за свежа и здрава коса – топ маски за коса!маски

  1. Маска за коса с банан и мед – с тази маска ще съживите увредената коса и ще възстановите сухата такава. Тя ще подхранва косата от върха до корена, стимулирайки растежа му. За целта разбъркайте един банан и добавете една супена лъжица мед. Нанесете сместа в основите на главата и оставете да действа 20 мин. Изплакнете с хладка вода. Тази маска може да се съхранява и в хладилника за по-дълго време.грижа за косата
  2. Маска за коса с овесена каша и мляко – тази маска е подходяща за овлажнена коса, кожата на главата с дрожди и раздразнен скалп. За целта са необходими 1 с. л. овесена каша; 1 с.л. мляко; 1 с.л. бадемово масло. Разбърква се и получената смес се нанася върху кожата на главата. Престоява така 20 мин. И се изплаква с топла вода. За по-добри резултати към нея се добавят и сока на един лимон.маска за коса
  3. Маска за коса с какао и зехтин – използва се само 2 с.л. какао на прах, които се разтварят в толкова количество вода и се добавят още 2 с / л / зехтин. Цялата смес се разтваря, до разтваряне на какаото и се втрива в роговете на главата. Остава така около 30 минути и се отмива със шампоан. Много е полезно за подсилване на кръвообращението, а зехтинът осигурява важни минерали и допринася за естественото хидратиране на косата и главата на кожата.