Най-бедните страни в света – топ 10

Най-бедни страни

Често пъти се оплакваме, че финансите не са достатъчни, че сме в бедна държава, че нямаме достатъчно средства за това и за това.

Знаете ли кои са действително най-бедните страни по света?

Чували ли сте някога в коя част от света се намират и как хората там оцеляват? Знаете ли какво хората не могат да си позволят дори да осигурят минималните изисквания за живот?

Най-бедните страни в света съществуват.

… А ние рядко или никога не мислим, че има хора, които страдат там.

Има много страни по света, в които има доста лукс за цял живот. Дори неща като вода, храна, дрехи и пари в джоба често се възприемат от хората като дарения за тези страни.

За повечето хора по света тези елементи са само основни потребности, но за някои хора в други страни те могат да се считат за лукс.

Вярваме, че образованието е ключът към преодоляването на границите, представени в други държави по света!

Нека сега разгледаме списъка с най-бедните страни в света:

бедните страни по света

  1. Демократична република Конго

Демократична република Конго е изправена пред много проблеми. Най-забележителното от тях е Втората война, която отложи 5.4 милиона ранени от 1998 г. до края на 2008 г. и опустолява цялата икономика на страната. Брутният вътрешен продукт на глава от населението е намален от 348 щатски долара през 2011 до 236 долара. Демократичната република Конго е най-бедната страна в света.

  1. Зимбабве

Второто място е заето от Зимбабве. Тази страна се характеризира с най-ниската продължителност на живота в света. Тя попада в една от най-големите заразни болести на ХИВ и СПИН в света. Очакванията са, мъжете да живеят само до 37 години, докато продължителността на живота при жените е само 34 години. БВП в тази страна е 589 долара, но с намаляването на туризма е вероятно да намалее драстично още.

  1. Бурунди

В тази страна има много проблеми, които могат да обяснят някои икономически неуспехи. Такива фактори са войната, гладът и недохранването сред децата, липсата на достъп до образование и разпространението на ХИВ / СПИН.

  1. Либерия

Либерийските работници в държавата работят в диамантени мини и събират дървен материал. В проучвания направени през 2011 става ясно, че от 80% от населението живее под прага на бедността. Работи се по подобряването на инфраструктурата и условията на живот на хората.

  1. Еритрея

През 2011 г. БВП на страната е 735 долара.

  1. Централноафриканска република

БВП на Централноафриканската република е около 300 долара годишно, което варира ежегодно в зависимост от обема на продажбите за култури. Страната разполага с голямо мнозинство от налични ресурси като диаманти и водноелектрически централи, но досега повече от 50% от населението живее под линията на бедност.

  1. Република Нигер

Въпреки че окръгът има много източници на доходи като ориз, злато и добитък в подкрепа на своята икономика, липсата на дъжд в региона води до намаляване на растителната продукция. Това намаление и пренаселеност на обитаема земя в тази област води до икономически борба за нацията.

  1. Малави

През 2011 г. БВП е бил 860 долара. Един от проблемите, пред които е изправена страната, е високата смъртност, свързана с предаването на ХИВ / СПИН. През 2000 г. плащанията в помощ за страната са прекратени.

  1. Мадагаскар

БВП на Мадагаскар е по-ниско от 932 долара на глава от населението. Прагът на бедност е достигнат от близо 70% от населението на страната. Осезаем е спадът в туризма, който силно понижава икономическата стабилност на тази страна.

  1. Афганистан

Последната държава от списъка с най-бедните страни в света не се нуждае от представяне. БВП на Афганистан е около 1000 долара, но не е приятно да се заблуждаваме, почти 42% от населението живее с по 1 долар и още по-малко на ден. Икономическите проблеми на тази страна са свързани с безброй войни и липса на чуждестранни инвестиции.