10 най-страхотни кафенета по света

кафенета по света

Истинските любители на кафето разбират и ценят радостта от вкуса на кафе. Те оценяват не само по вкуса и аромата на кафето, но и самата обстановка в кафенето.

Някои кафенета успяват да направят наистина зашеметяващ и запомнящ се престоя ви там!

Предлагаме ви списък с популярните кафенета по света:

  1. „Кафе-академиците“ в Хонг Конг

черно кафе

„The Coffee Academics“ предлага отличен интериор и определено е едно от най-хубавите кафе в света. Кафенето предлага богат избор от кафета, в т. ч. черно кафе, всички видове лате, органичен нектар от агаве и дори поръсен с черен пипер.

  1. „Cielito Querido Café“ в Мексико Сити

кафенета по света

Това сладко малко кафене в Мексико Сити е толкова уютно, че ще покори и най-претенциозните хора. То предлага кафе с истинска мексикански аромат и уютна атмосфера. Тук комфортът се дължи и на аромат примесен от вкусни прясно изпечени по мексикански сладкиши. На това място може да опитате горещо и вкусно капучино.

  1. „Работна среща“ в Лондон

кафе

Качеството на кафето, предлагано на това място е наистина изключително и невероятно. Кафеното е направено в стил изкуство, а това прави консумирането на кафе още по-вкусно.

  1. „Rosetta Roaster“ в Кейптаун, Южна Африка

 

кафе на зърна

Това древно кафене е декорирано в минималистичен стил. Това място ще ви отведе в друго време. Атмосферата на това място е много топла и хората могат да седят и да чакат часове. Най-популярната напитка е японско студено кафе с подправки.

  1. „Addison & Steele“ в Пърт, Австралия

турско кафе

Ако искате ново място за кафе, трябва да опитате това кафене. Тук предлагат кафе, приготвено през специална фуния, сифон, което се смята за невероятно вкусно. Декорът също е необичаен, с ръчно изработени полилеи и високи столове.

  1. „Bonanza Coffee“ в Берлин

черно лате кафе

Bonanza е малка кафе-сладкарница с уютен интериор, вкусно кафе и приветливи хора. Мястото е известно със своята релаксираща атмосфера, а хората идват на това място, за да срещнат нови приятели, в новия град.

  1. „Café Grumpy“ в Ню Йорк

кафенета по света

Grumpy е доста популярно кафене в Ню Йорк. В него са заснети няколко сцени от известен телевизионен сериал. В него се предлага разнообразие от десерти, които съвпадат перфектно с вкуса и аромата на сервираното кафе.

  1. „Screaming Beans“, Амстердам

лате кафе

Кафене Screaming Beans предлага отлична атмосфера за своите клиенти. Неговият интериор просто ще ви накара да мислите за положителните моменти в живота и удивителният аромат от висококачественото кафе.

  1. „Stragan Kawiarnia“ в Познан, Полша

капучино

Гостите на това кафене имат възможност да се научат как да приготвят правилно кафе, също като професионалистите. Те могат да видят и да опитат всички стъпки, за да получат чаша от най-вкусното кафе. Е, само това си струва – хем да се учиш, хем да дегустираш!

 

  1. „Кронотроп“ в Истанбул

coffee

Турското кафе е добре познато по цял свят, а Кронотроп е отражение на него. В допълнение към възхитителното кафе в турски стил, може да избирате всякакъв друг вид кафе от цял ​​свят, например капково кафе в японски стил.

еспресо кафе

Ако нямате възможност да посетите на мига някое от тези кафенета по света, то насладете се на своята чаша ароматно кафе у дома.

Приятни минути!