10 интересни факта за татуировките

татуировки

Днес, татуировките се свързват с нещо оригинално, с израза на личността. Реално, тези рисунки по тялото съществуват от хилядолетия.

Какво не знаем за татуировките

В тази статия, сме събрали 10 интересни факта за татуировките, за които вероятно не сте чували. Нека да разберем защо, как и кога хората са започнали да се рисуват с татуировки. Какво не знаем за татуировките и още…

Факт №1

Първите татуировки се появявали, през V век пр.н.е. И доказателство за това е мумията на древната принцеса, която учените открили в Алтай. Според изследователите, ръцете на жената били покрити с боди арт, което за пореден път доказва, че татуировките се появявали много отдавна.

Факт №2

За първи път европейците се замислили за татуировки, през 18 век. Тогава Джеймс Кук отплавал до Таити и довел от там жител на острова, чието тяло било покрито от главата до петите с необичайни шарки.

Факт №3

Има специални татуировки за диабетици, които позволяват на човек да следи здравето си. Например, ако изведнъж нивото на кръвната захар се промени, татуировката ще започне да променя цвета си. Единствено трябва да се обърне внимание, на това татуса да е приложен, върху място от тялото, което ще бъде защитено от слънчева светлина.

Факт №4

Познавате ли човек на име Чарлз Линдбърг? Като цяло той е първият, който плава сам в Атлантическия океан. През 1932 г. се случило ужасяващо нещастие с Чарлз. Отвлекли и убили едногодишното му бебе. Това престъпление било широко разгласено в медиите. След това нещастие и от съображения за безопасност, много родители помислили да направят татуировка на децата си. Смятали, че това ще е от полза, в случай, че детето да бъде намерено и идентифицирано.

момче с татуси

Факт №5

През 2006 г. новозеландец на име Лъки Даймънд Рич попаднал в Книгата на рекордите на Гинес като най-татуирания мъж в света. Нещо повече, никой досега не бие рекорда му. Всеки милиметър от тялото на Лъки е покрит със стенописи, включително клепачите, ушите, устните и гениталиите.

Факт № 6

За някои татуировки се говорят по целия свят. През 2007 г. художникът Марио Барт попаднал в Книгата с рекордите на Гинес, защото се е татуирал в самолет на височина 15 000 метра.

Факт №7

Диамантена татуировка. Тя впечатлява не само със своята уникалност, но и с цената си. Този татус струва 924 хиляди долара. Той е направен от Yair Shimansky, бижутер от Южна Африка, който нарисувал очертанията с мастило, а след това с помощта на специално лепило закрепил диаманти.

Факт № 8

Джордж Райгер е почитател на анимационните филми в Дисни. Толкова харесвал карикатурите, че решил да покрие с тях цялото си тяло. За живота си, той има повече от хиляда такива герои. Това обаче не е единственото впечатляващо в неговия случай. Всички изображения са защитени с авторски права и така за всяко Джордж се нуждаел от разрешение, за да направи поредния си татус.

Факт № 9

Карл XIV Йохан е шведският крал, на чието тяло е татуирана фразата „Mort aux rois!“, Което означава „Смърт на кралете!“ Въпреки, че някои твърдят, че е имал още един надпис „Vive la République“ („Да живее републиката“). Малко вероятно е някога да разберем, каква в действителност фраза е имало, върху тялото му. Фактът, обаче остава, а той е, че дори крале са имали татуировки. Между другото, династията, основана от Карл, все още управлява страната.

Факт № 10

Световноизвестният британски политик Уинстън Чърчил имал татуировка на рамото си, която е гласяла нещо от типа на: поддръжка, отзад и сигурност. Майка му, Джени Чърчил, също имала татуировка, която изобразявала змия и се намирала на китката й. Когато жената излизала публично, я покривала с гривна от диаманти.