Чесън, за да защитим стайните растения у дома

Чесън

Как да защитим растенията с чесън

Всички знаем за аромата на чесън и че той е зеленчук, който служи като универсална хранителна добавка. Благодарение на него, дори и най-забележителното ястие може незабавно да се трансформира и да стане, наистина вкусно и необичайно.

Знаете ли, че това далеч не е всичко, на което е способна ароматната коренова култура? В нашата статия ще научите, как да защитите стайните растения у дома, именно с чесън. Ето, как чесънът ще ви помогне в това!

Garlic

Всеки знае за лечебните свойства на чесъна, затова често използваме растението за предотвратяване на настинки, в т. ч. и срещу Коронавирус. Но, както зеленчукът помага на хората, така той може да защити растенията. Има благоприятен ефект, върху тяхното състояние и развитие.

Как да защитим растенията с чесън

Какво прави чесънът

С помощта на чесън, опитните домакини могат да обезвредят почвата в саксии. Това е така, защото зеленчукът е в състояние да освободи почвата от патогенни микроорганизми, като същевременно създава благоприятни условия за развитието на растението.

Гърне с пръст

Така лесно, градинарите копаят чесън в земята, за да се предпазят от появата на паразити. Ако засадите кореноплода в закрити саксии като „съсед“ на останалите растения, той ще започне да отделя специални вещества в почвата. Тези вещества могат да противодействат на бактерии, вируси и гъбички.

Как да защитим стайните растения у дома

За първия метод е достатъчно да вземете 1 скилидка чесън, да го нарежете на тънки филийки и да ги поставите в почвата на цветето на дълбочина 1-2 см. Оставете зеленчука в земята за една седмица, след това не забравяйте да премахнете резените от земята, за да не започне да гние и да израсте плесенясал. През този период може да се грижите за цветето, както до сега.

Нарязан чесън

За втория начин да защитите растенията, трябва да приготвите инфузия от чесън. За целта накълцайте 1 скилидка чесън и го добавете към 1 литър вода. Използвайте получената течност за поливане на растения.

Поливане на саксия

Както сами се убеждавате, използването на чесън за защита на стайни растения е наистина много лесно. И резултатът няма да закъснее. Благосъстоянието на цветята ще се подобри и те ще започнат да изглеждат още по-свежи и красиви. Чували ли сте, преди за такъв трик? Не забравяйте да разгледате и други наши статии за отглеждане на растения в саксия. Успех!