Съвети за борба с гъбички по краката

борба с гъбички по краката

Страдали ли, сте по гъбички по краката?

Знаете ли, че борбата с борба с гъбички по краката е упорита? Това кожно заболяване е едно от най-упоритите? Ето как да предотвратите почвата на гъбички по краката. Каква превенция може да правите и как да се справите по-лесно с настоящия проблем, вижте сега:

Гъбичките по пръстите на краката

Те са един от най-често срещаните проблеми, на които се обръща малко внимание, докато самите те не се развият до опасно заразна фаза. Важно е, да знаете, че гъбичките растат бавно. Този процес обикновено отнема три пъти повече от растежа на нормален нокът. Ето, защо е много трудно да се открият някакви проблеми по кожата на краката. Едва, когато краката вече са заразени с гъбичките, трябва да започнете агресивно лечение. Само така може да се отървете напълно от микотичното заболяване.

борба с гъбички по краката

Методи за предотвратяване на гъбички

Научното наименование на това заболяване е онихомикоза. Лечението й е трудно, отнема много време и изисква постоянство. Гъбички по краката се лекуват естествено или чрез локални лечения. В тази статия ще предоставим съвети за предотвратяване на гъбички по краката.

Причини за поява на гъбички по краката

Една от най-големите причини за гъбички по краката е потта. Гъбичките атакуват главно през лятото, когато краката са изложени на влага за по-дълъг период от време. Ако често ходите на басейн или вземате обществен душ, инфекцията ще се увеличи значително. Както вече знаете, гъбичките се развиват лесно във влажна среда, така че трябва добре да сушите ходилата си.

Симптоми на гъбички по краката

Сред симптомите на гъбички, които трябва да знаете, са промените в цвета и дебелината на нокътя. Те понякога могат да имат силна миризма, но трябва да сте наясно, че гъбичките растат не само по ноктите, но и между пръстите на краката. Такива могат бързо да бъдат лекувани, за да се предотвратят всякакви усложнения. Нокътят, заразен с гъбички, расте бавно. Последното може да позволи лесно да го забележите, но проблемът, ще забележите само когато нокътят не е с нормален цвят и дебелина, т.т., когато вече е деформиран.

гъбички по краката

Превенция на гъбичките

Ето защо препоръчваме да следите всички промени по кожата и ноктите. Това може да е решаващ фактор за предотвратяване на всяка инфекция или заболяване. Ако имате достатъчно късмет да откриете гъбичките на време, трябва да посетите подиатрист. Този специалист ще премахне повредените части на нокътя, позволявайки на напълно здравия нокът да порасне отново.

Тази процедура може да не е най-добрата, но ако вече имате нокът с гъбички, такъв трябва да бъде отстранен. В противен случай може да доведе до множество други проблеми. Добра превенция срещу гъбичките е и Fresh Feet.

Как да защитим краката си

Важно е, периодично да носите обувки, които проветряват краката. Помнете гъбичките се развиват в тъмни, мокри и топли места. Не забравяйте да проветрявате краката си възможно най-често.

Вижте и темата: 6 въпроса за разноцветния лишей.

Не ходете боси в зони с голям трафик като душове на фитнеси, басейни и др. Сушете краката си редовно, след всеки душ и когато се изпотят.

Случайните слънчеви бани под пряка слънчева светлина ще помогнат да се отървете от този проблем. Не споделяйте обувките си с никого, защото никога не знаете кой има гъбички. Ако споделяте обувки, можете да хванете и гъбички.