Саксия с мента в къщата – ползи

Отглеждане на мента

Саксия с мента в къщата: какви ползи носи това растение

Съгласете се, че растението мента има приятен аромат. Всъщност, то има много повече предимства от миризмата. Може да ви спаси от домашни вредители, като паяци, мишки и комари и ако знаете, че в него няма агресивни химикали? …

Ползи и грижи за ментата

Грижи за Mint

Може да си купите саксийно растение или да използвате етерично масло. Това, в случай, че ползите от мента са от интерес за вас и се съмнявате във вашата градинарска способност. Във всеки случай ще имате възможността да се възползвате от всички предимства на ментата.

Ако все пак предпочитате саксийно растение, тогава имате два варианта: черна или бяла мента. Разберете: Как да си отгледаме лековити растения в саксия. Черната мента има по-тъмни листа и по-силна миризма. Бялата мента има по-светъл цвят и по-слаб аромат.

Растението се нуждае от косвена слънчева светлина, саксия с дренаж и добро поливане. Тя се чувства най-добре при дневни температури около 18-21 ° Целзий, а през нощта – 13-16 ° C.

Вече, може да преминете към въпроса за предимствата от ментовия аромат в своя дом.

Ползите от мента

Може да използвате ментово масло или Mint, самото растение за домашно приготвени спрейове. Комарите и техните ларви не се понасят с мента. Следователно, може ефективно да изплашите, това лято всички тях, с помощта на спрей или живи растения.

Паяците, също не обичат миризмата на мента. Следователно, саксия с това прекрасно растение, много силно ще уплаши насекомите. И, разбира се, не забравяйте за други превантивни мерки. Например, затворете прозорците и вратите, поддържайте чистотата в къщата, без да оставяте трохи и храна. Изключете външното осветление, което привлича насекоми и паяци.

Що се отнася до плъхове и други гризачи, ментата също ги задържа. Може да напръскате района със спрей с ментово масло или да поставите саксии с мента в двора.

Наред с това, предимствата на ментата са, че тя е в състояние да прогони вредителите от вашите домашни любимци. Поставете растението до леглото им или капнете с етерично масло по козината им. Сами ще се уверите, че вашият домашен любимец ще е в безопасност.

Разбира се, ментата не само мирише добре и отблъсква вредители, но и украсява дома. Само това си е добра причина да се сдобиете с нова саксия от това сладко и толкова полезно растение.