Плодове и аромати – афродизиаци

Плодове и аромати - афродизиаци

Чували ли сте, за някои афродизиаци от природата?

Днес ще ви запознаем с цяла дузина плодове и аромати афродизиаци, от които може да се възползвате по всяко време, при това напълно безопасно.

Плодове и аромати – афродизиаци

Възползвайте се от стимулантите за половата мощ, дадени ни от природата. С тях ще изпитате още по-силно удоволствие от интимните ласки. Ето някои от най-разпространените и достъпни афродизиаци, след плодовете и благоуханните масла.

Плодове и аромати - афродизиаци

Ананас

Смесете кубчета ананас с  мед u малко ром или прясно мляко, за да събудите либидото си. Хапнете купичка от тази плодова салата и ще си доставите сексуална наслада с любимия в леглото.

Авокадо

Богат на магнезий, който ви дарява с енергия, ненаситени мастни киселини, които са полезни за сърцето u кръвообращението и витамин Е, който влияе благоприятно на репродуктивните способности. Този плод неслучайно е сред най-мощните афродизиаци.

Бадем

Той e u сред основните съставки на арабските сладкиши, които изкушават с вкус и аромат. Бадемът съдържа витамин Е и цинк, които усилват половото влечение у мъжете, а острия и леко горчив мирис действа възбуждащо на жените.

Банан

Благодарение на формата си, този плод се приема за фалически символ. Наред c прелъстителния си външен  вид, бананът притежава и друг плюс: богат е на витамин В6, който стимулира либидотои и повишава настроението.

Праскова и кайсия

С уникалния си аромат, меката кадифена коричица, в телесен цвят, формата, напомняща някои интимни части на женското тяло и сочната си сладка вътрешност, тези плодове засилват кръвообращението u сърцето започва да тупти в страстен ритъм. Дори великият Шекспир ги e споменал в ,,Сън в лятна нощ“ заради магическата им сила.

Фурма

Богати на различни витамини и минерали, най-мощните, сред които B1, В5, фолиева киселина, магнезий и калций, сладите фурми дават невероятна енергия, увеличават половата мощ при мъжете и желанието за чувствени преживявания при жените. Фурмите са използвани и за сок – т. нар. палмово вино, известен афродизиак.

Грозде

Това е плод, свързан от векове с удоволствието, плодородието, божествените еликсири. Виното, което се прави от него е всепризнат еротичен стимулант. Силата на гроздето се дължи на витамините от група В и магнезия, който съдържа.

Ябълка

Забраненият плод, оръжието на изкушението, няма как да не буди сексуалното желание. Ябълките са богати на витамини, фруктови киселини и захари, които бързо възстановяват силите и либидото.

Нар

Древен символ на желанието за вечна младост и любов. Обелете го внимателно и залейте алените сочни  зрънца с фруктов ликьор — истинска еротична бомба.

Смокиня

Сочният и сладък плод, с еротична форма, пробужда чувствеността. Дребните гърци го смятали за символ на плодородието, a една от най-еротичните сцени в легендите представлява гол мъж, който яде смокиня пред тръпнеща от възбуда жена.

Иланг-иланг

Богатият, сладък аромат заслужено му носи славата на  масло на насладата. Признат от древността като един от предразполагащите към еротични усещания мирис, днес е доказано, че иланг-ланг стимулира хипофизата – жлезата, която секретира ендорфин, хормона на еуфорията.

Пачули

Дълбок, тръпчив и леко горчив,  този чувствен аромат e доста екзотичен. Популярен в хипи епохата, времето на свободната любов, когато се изследват в дълбочина еротичните зони u стремежът за наслада без край. Често се използва в съчетание с масло от иланг-иланг.

Мускат

Сваля напрежението, повишава желанието за секс, преодолява страха от провал в леглото. Мускатовият аромат се прилага в някои случаи на сексуални дисфункции, а в древността е използван за бяла магия на любовта.

Жасмин

Най-романтичният мирис сред афродизиаците. Лек, ефирен, изпълнен с усещане за благополучие и добро настроение. Помага за разкрепостяване на по-срамежливи партньори, сближава и събужда еротичните им чувства.

Научете и за тези 3 естествени афродизиака