3 естествени афродизиака

афродизиака

Кой е вашият от 3-те афродизиака

От край време, съществуват тези, че съзнанието и паметта ни помнят едни неща, а други по-бързо забравят, дали и с афродизиака е така?

Науката доказва това и не случайно се стига до твърдението, че дори, когато човек временно или трайно загуби съзнание, то в някои от случаите позната на обонянието миризми, ухания са способни да върнат забравените спомени.

Кой е афродизиак

В други не по-малко интересни ситуации разпознаването на гласа, оказва силно влияние на запаметяващите ни способности. На база тези доказателства, учените достигат и до други твърдения. Те са свързани с естествения афродизиак, който повлиява човешкия организъм. Ето и три от тях:

Сексолозите, често определят очите като орган, от който започва любовта

Още по-популярна е народната поговорка, която гласи, че „мъжът обича с очите, а жената с ушите“. Според научните изследвания от настойчив контакт с погледа, пулсът може да се покачи значително. В това време в организма се отделя хормон, наречен фенилетиламин, който действа като наркотик. Този хормон се отделя и при еротична възбуда, а това доказва, че настойчивият поглед може да   възбужда сексуалните желания.

Ако един мъж не откъсва очи от дадена жена, това в голяма степен може да значи, че той е увлечен по нея. Ако жената неотлъчно следи с поглед даден мъж, тя определено го смята за привлекателен. И въпреки, това трябва да се внимава, когато се гледа втренчено. Това може да се изтълкува погрешно.

Да вземем под внимание съвсем неволното присвиване на очите, при хора, които имат късогледство. Те присвиват очи, за да фокусират по-добре, човека насреща, а не защото са очаровани от него. Това може да доведе до неправилно де шифроване от страна на човека отсреща, а той да тълкува посланието като сигнал за желание на близост. Така, че е добре да се внимава, дори, когато само се гледа.

Не по-малък е ефектът от гласа

Често разговор по телефона може да събуди непознати усещания у слушателя, или познати, но класирани в друга категория – интимни  желания. Доказано е, че спокойният, бавен, ясен и с характерен тембър глас, било то женски или мъжки може да действа като афродизиака с най-голяма мощ и да направи чудеса.

Не е случайно, че много от секс удоволствията се доставят именно с услуги по телефона. И все пак, да имаш прелъстяващ и възбуждащ глас не винаги трябва да се тълкува така в отсрещната страна. Много често гласът може да събуди други (задни) мисли, но това не е единствен критерии за определяне човека насреща.

Ароматът – всеки човек има характерна миризма

Тук не говорим за всички онези маркови есенции, които биха подлудили голямата аудитория, а за естественият аромат, които всеки носи и с които се ражда.

Разбира се, бебето има една специфична миризма, в тийнейджърската възраст друга, а като зрял човек трета, но често тя е онова, което може да провокира близките да го разпознаят, да го обичат или да изпитват любовни увлечения.

Вижте и: Подаръкът с парфюми открива нови светове!