Отслабнете с диня – бързо и лесно

Отслабнете с диня

Знаете ли, че може да отслабнете с диня?

Сочният и ароматен плод дарява наслада и прохлада в горещините, може да отслабнете с диня и е сред любимите десерти в лятното меню. Благотворното му действие се допълва и от положителния ефект, върху фигурата и здравето…

Защо е толкова полезна диета с диня?

За да отслабнете, без да ви мъчи чувство на глад, отредете си поне веднъж седмично разтоварващ ден с диня, а ако желаете да се вталите повече, правете го и по-често. Ето защо е полезна динята:

Динята има доказано диуретично действие;

Диненият сок спомага не само за отделяне и изхвърляне на течността от организма, но подхранва и самата чернодробна тъкан с лесноусвоимите си захари;

Прочиства основно бъбреците и изхвърля песъчинките;

Предпазва от образуване на камъни в жлъчката;

Подобрява микро-флората в червата;

Полезна е за страдащите от подагра и от хронична бъбречна недостатъчност, защото подпомага изчистването на токсичните продукти на пуриновата обмяна от тъканите;

Прилага се и при лечение на хроничен запек, заради съдържащите се в нея магнезий и фина целулоза. Освен това регулира перисталтиката и стимулира отделянето на жлъчен сок;

Намалява нивото на холестерина;

Има противосклеротично действие благодарение на съдържащите се в нея фолиева киселина и витамин С;

Подходяща е при анемии, защото е богата на желязо и фолиева киселина;

При чернодробни, бъбречни и жлъчни заболявания може да се използва и отвара от пресни динени кори;

При сърдечносъдови заболявания се препоръчва в умерени количества.

Отслабнете с диня

Какво прави динята диетична

Динята може да се яде, без ограничения от хора с наднормено тегло, защото в 100 г от плода се съдържат само 35 калории.

Диабетиците също могат да се наслаждават на сочния плод, защото е с ниско съдържание на захароза (плодова захар, за усвояването, на която не е необходим инсулин). Препоръчителното количество на ден е 200-300 г.

Разтоварващ ден с диня

2-2,5 кг диня се разпределят на 5 приема. Ако не можете да издържите само на диня, при два от приемите хапнете и по 100 г сварен ориз. Тази комбинация диня и ориз се препоръчва и за страдащите от високо кръвно налягане, тъй като действа обезводняващо.

Не се приема друга храна, алкохол, подсладени напитки. Допустимо е кафе без захар.

24-часов строг пост с диня

Трябва да ядете в продължение на едно денонощие само диня в съотношение 1 кг от месестата част на плода на 10 кг от собственото тегло. Ако тежите например 50 кг, ви се полага 1 диня от 5 кг за 24 часа.

ЛЮБОПИТНО

Някои историци твърдят, че динята първоначално е била диворастящо растение 6 пустинята Калахари. Използвали я като заместител на водата. Култивирането на плода започнало 6 Африка, а през XVII бек динята вече е позната във Великобритания, Испания, Китай и други държави.

Сочният плод достига до Северна Америка благодарение на европейските колонизатори, както и на африканските роби.

Най-голямата диня е отгледана от фермер от малко градче 6 щата Оклахома, САЩ. Тя е тежала около 115 кг.

Съществуват над 1200 разновидности на динята, но само около 60 вида са подходящи за консумация.

Отслабнете с диня

ВАЖНО

Хапвайте диня, срещу стрес. Един от минералите, който човек губи с потта е магнезият, а този микроелемент има мощен анти стресов ефект. Недостигът на магнезий се проявява с крампи и спазми, нарушения на сърдечния ритъм, нервност и повишена раздразнителност.

Само 150 г диня са достатъчни за дневните нужди на организма от този микроелемент (100 г диня съдържат 224 мг магнезий).

Разтоварващ ден не с диня, а с пъпеш

Може да го правите веднъж седмично, но не се препоръчва, ако страдате от захарен диабет или хронично възпаление на червата. За целта:

Закуска: 2 средно големи парчета пъпеш. До 14 часа не яжте нищо, пийте само минерална вода.

Обяд (след 14 ч, ако усещате силен глад): 1 средно голямо парче пъпеш с 1 ч. л, мед.

Вечеря (не по-късно от 19 ч): същото количество пъпеш като на закуска. Не ограничавате приема на вода, по възможност минерална. Подходяща комбинация с пъпеша е чай от шипка.

Не съчетавалите пъпеш с мляко, масло, сметана. Тази комбинация ще провали усилията ви за намаляване на теглото. Максимално допустимото е до добавите 1 ч. л. мед и на закуска.

Наслаждавайте се, на сезона с тези лесни и вкусни десерти. Направете диета с плодовете на лятото!