Мистерията около ПМС

ПМС

Забелязала ли си, че когато движиш за по-дълъг период от време с една приятелка или живееш със съквартирантка ПМС се синхронизира. Ето, затова избрахме да поговорим. Нека, разкрием някои тайни, около месечното неразположение, които все още не си узнала научно.

Мистерия около ПМС

За сега се оказва необяснимо, как се случва така, че друга жена, с която живеем или прекарваме повече време заедно, овулира заедно с нас.

Клиничните изследвания сочат, че това е реално и срещано при всички представителки на женския пол.

Като водеща теория, учените поставят работата на феромоните, които се отделят от потните жлези. Те достигат до други представителки по въздуха. По този начин телата се синхронизират.

Целта на целия процес, все още е неразгадана мистерия, дори за учените. Тук, предлагам да видите 4 ВЪПРОСА ОКОЛО ПМС.

Сега, нека ви разкажа за дървото акация:

Всички знаете, как изглежда и как прекрасно и опияняващо ухае. Е, тъкмо акацията брани събратята си, когато останалите са застрашени от опасност.

В гора от акациеви дръвчета, когато едно бъде нападнато от пасящо животно (сърна, козел и други), то наранената акация, дава сигнал на останалите. Тя отделя специфичен аромат във въздуха. По този начин, заобикалящите я акции, започват да „пръскат“, друга защита във въздуха, която отблъсква нападателя.

Природа – ще кажат повечето!

За така прогресиращото човечество, някой неща, все още остават необясними. В същото време, така сантиментални и навеждащи ни на толкова мисли.

Може би и отговорът за ПМС при жените се крие в праисторическите времена. Тогава, когато жените в едно племе зачевали в един и същи период, а така и по-лесно отглеждали потомствата си.

Любопитно за противозачатъчните

Знаеш ли и, че когато приемаш цял набор от хапчета, много вероятно е да забравиш за контрацептивната мярка. Дори, това да не се случи, лекарите са на мнение, че други медикаменти, могат в голяма степен да отслабят ефекта на хапчето против бременност.

Такива са антибиотиците за бронхит, вагинални инфекции, уртикария и други заболявания. Така, че ако не възнамеряваш да избираш количка за бебе в скоро време, обърни внимание на съвместимостта на хапчетата си.