Костюми за Хелоуин: лакомство или пакост

Хелоуин

Октомври е месец, пълен с есенни празници и панаири, а един от тях е самият Halloween с неговите автентични костюми за Хелоуин.

За тях може да видите повече и в темата ни: Хелуин и още 5 празника през октомври, чествани по света.

Различните народи по света имат свои, почитатели. Такива се появяват на традиционния американски Ден на всички светии. Хелоуин е модерен празник, чиято история е преплетена с древни обреди и традиции.

Един от предците му е Самхейн

Това е тържествен ден, посветен на реколтата на келтите. Друг прототип на Хелоуин се счита за римския ден на Помона, богинята на плодовете и изобилието. Домашният аналог на празника е Денят на всички светии, сред християните.

костюм Хелоуин

Хелоуин е много различен от своите предшественици

Тук, обаче има нещо, което ги обединява. Основното сходство между тези празници е желанието да се успокои светлината и злите духове, така че следващата година да бъде по-успешна от предишната. Съвременният празник се отличава с костюми за Хелоуин.

В същото време е обичайно не само, хората и най-вече децата да се обличат в костюми, но и да украсяват дома си или някоя избрана стая за парти.

Обикновено за декорация се използва:

– тикви, просто и с издълбани в тях лица;

– бели свещи, излети с течащи по тях капки от червен восък;

– каучукови паяци, червеи и други насекоми;

– паяжина;

– прилепите;

– парчета и скелети.

Наред с това е чудесен повод, да си прекарате добре, да се забавлявате и да се разсеете. Не може да се отрече, че не всички приветстват празника на Хелоуин. Независимо от това, този празник се е превърнал в традиционен повод за организиране на тематични партита в нощните клубове в края на октомври.

Хелоуин се празнува всяка година, през нощта октомври срещу ноември, но тъй като този ден често се пада в делнични дни, много пъти се провежда в последния петък или събота на октомври.

Хелоуин

Основната традиция на подготовката за „ужасния“ празник включва:

– ярък и възможно най-оригинален тематичен костюм;

– декорация на парти помещението;

– тематични сладки и други лакомства;

– истории за ужаси;

– гледане на филми на ужасите.

Когато декорирате дома си за Хелоуин, използвайте оранжево, бордо и червено. Те ще направят интериора привлекателно светъл. За да може вашето облекло да се окаже оригинално и да спечели победа в състезанието по костюми, не е необходимо да харчите пари за покупка, напълно е възможно да го направите сами.

Ето няколко идеи и съвети как да постигнете успех по този въпрос:

1. Вземете решение за изображението

Може да е вещица, пират, магьосник, имп (митично същество). Всичко зависи от вашето въображение.

2.Потърсете в килера стари неща

Със сигурност има чифт пуловери или дънки, които нямате нищо против да превърнете в парцали, за да създадете тематичен костюм.

3. Не забравяйте за грима

Оригиналният грим ще направи външния ви вид незабравим, дори ако не може да излезете с костюм.

пакост или трик

Не се страхувайте да експериментирате

Друг плюс на този празник е фактът, че през тази нощ може да се отпуснете и да се насладите на ярките оранжеви цветове, оживената или по-скоро „мъртва” атмосфера, вкусните коктейли и да излезете на дансинга със същите умни и весели вещици и магьосници. Добро настроение и самата еуфория за „ужасната“ нощ.

Тук може да разгледате и най-щури увеселителни паркове по света.