Коприва за изтощена и накъсваща се коса

Коприва за изтощена и накъсваща се коса

Коприва за изтощена и накъсваща се коса

Знаеш ли, че копривата помага за изтощена и накъсваща се коса?

Ако косата ти няма обем, накъсва се и въпреки грижите, които полагаш за нея, тя не е такава, каквато трябва да бъде…

Сега може да се възползваш от природата и с растения и екстракти от нея да одобриш в голяма степен вида й.

Кое оказва влияние на косата ни?

Променливият сезон и проблемите с косата са характерни за пролетта. Стрес, липса на витамини и минерали в храната, всичко, това влияе на прическата и се отразява пагубно на косата. В резултат, тя губи естествения блясък.

Когато тялото ни не произвежда достатъчно кератин – протеин, който изгражда 85% от косъма, той става чуплив и лесно късащ се, дори без външно влияние. В резултат косата започва да пада на кичури и грубо докосва кожата ни. Благодарение на аминокиселините, витамини В2, С, А и К, както минерали, така и хлорофил, косата може да възвърне естествената красота.

Кое помага, срещу изтощена и накъсваща се коса?

Растението коприва прави косата мека и дава комплекс от полезни вещества.

Как да възобновим структурата на косъма?

Само с ежедневни грижи и няколко силни маски от коприва, косата бързо може да върне сиянието си.

Маска от коприва за възстановяване структурата на косъма

Корени от коприва се оставят във вода за 1-а нощ. След това се сваряват, а с отварата се изплаква косата, след измиването с шампоан. Това се прави поне един месец.

Маска за устойчива коса

Листата на коприва

Те се сваряват и се смесват с вода и винен оцет на равни порции. Сместа се оставя да изстине и се добавят 2 л. бадемово масло. Маската се нанася в корените и се оставя да цяла нощ.

Отвара от коприва

Тя е за подсилване на увредената вече коса. Запарка от растението коприва, се прави като лек за изтънялата коса. Научете и някои техники за грижа по къдрава коса. За целта, сушени листа се сваряват и се прецеждат. С тях се изплаква косата.

Екстракт от коприва за всяко измиване

Така със сварена коприва може да се мие косата на всяко измиване – един или два пъти на седмица. Това естествено средство помага за изтощената и трудна за разресване коса, като подсилва косъма от върха до корена.