Кои са жизненоважните витамини за жени след 60

Витамини за жени на 60

Знаете ли, какви витамини за жени има на пазара?

Наясно ли сте, кои от тези витамини за жени след 60 са подходящи и без кои от тях дамите не могат? Нека ви запознаем в дълбочина …

В XXI век почти няма човек, който да не приема някакви хранителни добавки и витамини. Такива са ни необходими, не само за „префирия“, но и са жизненоважни.

Живеем в замърсена околна среда, качеството на храни и напитки, които консумираме са в пъти по-малко от необходимото. С напредване във възрастта нуждата от жизненоважни витамини става все по-осезаема.

Какви са жизненоважните витамини за жени след 60 години, вижте сега:

По-долу сме ви подготвили списък с онези витамини, които ще ви поддържат блестящи и здрави, дори след като навършите 60!

Тук може да видите още по темата: Витамините като хранителни добавки!

Кои витамини са жизненоважни за жените след 60:

Витамин D:

Витамин D е жизненоважно хранително вещество за организма. Той помага за укрепване на костите и предотвратява остеопороза, артрит, диабет и късогледство. В същото време е важен за правилното усвояване на калция в организма. Експертите препоръчват дневен прием на 600 IU витамин D за жени над 60 години.

Витамин В6:

Витамин В6 е от съществено значение за производството на мозъчни химикали и хормони. Той повишава имунитета и намалява риска от депресия, сърдечни заболявания и загуба на паметта. Всеки ден за оптимално здраве трябва да се консумират два мг от този витамин.

Витамин В12:

Витамин В12 се съдържа предимно в не вегетарианските храни. Този витамин помага за профилактика на заболявания като анемия и подобрява паметта на индивида. Помага за правилното функциониране на нервната и мозъчната системи. Витаминът също играе важна роля в превенцията на депресия и сърдечно-съдови заболявания. Доза от 2,4 мкг от този витамин се препоръчва за всички жени над 60 години.

Витамин Е:

Редовните дози витамин Е са от съществено значение за осигуряване на здрава кожа, дори след 60 г. Витаминът е отговорен за поддържането на влагата в кожата и дори помага за заздравяването на белези, предотвратява стареенето.

Вижте и темата: Естествени хранителни добавки или изкуствена храна

Фолиева киселина:

Фолиевата киселина е жизненоважен компонент. Тя допринася за здравата нервна система. В допълнение към това, също така увеличава производството на клетки в тялото. За жените на 60 години се препоръчват да консумират 400 mcg фолиева киселина дневно.

Витамин С:

За да се осигури правилна и здравословна диета и да се получат антиоксиданти в организма е важно човек да приема витамин С ежедневно. Редовната консумация на този витамин може да помогне за предотвратяване на заболявания като болестта на Алцхаймер, рак и катаракта в дългосрочен план.

Витамин А:

Витамин А помага за поддържане здравината на костите, зрението, укрепва имунната система на човека. Много е важно редовната доза витамин А да бъде включена в диетата на всяка жена, когато навърши 60 години.

Витамин К2:

Този витамин помага на калция да достигне целевите си места (зъби и кости). Той предотвратява съхраняването му в зони като артерии, меки тъкани и др.

Заедно с витамините трябва да консумират и магнезий и калций, както и желязо.

И накрая, важно е да посещавате редовно личния си лекар. Това е задължително условие веднага щом преминете числото 60. Това ще Ви помогне да следите здравето си и да знаете кои хранителни добавки за коя ситуация, трябва да приема определен човек. Винаги помнете – лекарят знае най-добре!