Какво да ядем преди среща

какво да ядем преди среща

Ето, какво да ядем преди среща

Планирате среща и всичките ви мисли са заети, какво облекло да носите, каква прическа да направите, как да се гримирате, но малко от вас се замислят, какво да ядем преди среща …

Малко хора, обаче си мислят за това, какво е подходящо да ядат, преди и по време на среща. Тук грешният избор на продукти може да изиграе фатална роля, особено ако романтичната ви връзка тепърва започва.

Какво да ядем преди среща

Имайте предвид, че е по-добре да не ходите на среща с празен стомах. Оказва се, че само мисълта за храна ще ви отвлече от събеседника и в крайна сметка за вас е толкова важно да му направите добро впечатление. Не бива, дори да ядете пълноценно, преди рандевуто, в противен случай ще сте обзети от сънливост и апатия, които ще притъпят романтичното настроение.

какво да ядем преди среща

И така, леката и пълноценна закуска, преди среща определено е необходима, но какво може да ядете, така че срещата ви по никакъв начин да не страда от това? Ако приемем, че романтичен тет-а-тет завършва с поне гореща целувка, на първо място, трябва да се откажете от следните продукти:

Чесън лук

Въпреки своите предимства, тези зеленчуци имат доста специфична миризма. Наред с това те остават в дъха за няколко дни. Ако датата е непланирана и сте успели да ядете гозба с чесън, от предния ден, можете да се отървете от неприятната миризма с помощта на пресен магданоз, кориандър, евкалипт и розмарин (чрез дъвчене на един от тези продукти).

Бобови растения

Изключваме ги от диетата поради това, че такива могат да причинят повишено образуване на газове и дори подуване на корема.

Паста, овкусена с мазен сос

Те са трудно смилаеми и могат да причинят дискомфорт в стомаха.

Бринза (словашко овче мляко)

Избягваме го поради постоянната специфична миризма и известна тежест за стомаха.

Екзотични продукти и ястия

Не трябва да опитвате нещо ново нито преди, нито по време на среща, тъй като необичайната за стомаха храна може да провокира непредсказуема реакция на организма – от алергичен обрив до диария.

Какво е по-добре да се яде, преди среща

Най-добре е да хапнете леко кисело мляко, плодова салата, малко шоколадово блокче с чаша кафе. Всичко това е разрешено, преди срещата. По този начин няма да претоварите стомаха си и да почувствате сякаш сте застрашили красотата си.

По отношение на менюто, по време на среща, препоръките тук са практически еднакви. Единственото нещо, ако искате романтична вечеря е да добавите някои продукти, които са естествени афродизиака.

Такива са:

  • гъби, яйца, морски дарове, аспержи, ядки, авокадо, джинджифил, ягоди, шоколад.

Пример за менюто:

  • морски дарове със салата от авокадо и ягоди, с разбита сметана за десерт с шампанско. Такова меню за среща няма да претовари стомаха ви, но ще зареди тялото ви с енергия и ще събуди страст.

Вижте и по темата: Какво да приготвите за романтична вечеря