Зараждане на футбола и футболни прогнози

Името football е на английски и произхожда от „крак“ и „топка“. Футболът е отборна игра, която се играе от 11 участника във всеки отбор. В нея има ясни и прости правила, които допринасят този спорт да бъде харесван от хора на всяка възраст, с различна националност и дори пол.

Футболът се появил като спортно занимание и игра в далечна Англия през 1863 г. Асоциацията на футбола още по онова време изградила правилата, които и днес са стриктно спазвани. Това е историята на футбола, който и днес се играе в повече от 200 страни по цялото земно кълбо.

Древната история на футбола разказва за предисторията у още преди хилядолетия. Започнал в страни като Китай, в Рим и Елада и до днес този спорт се е съхранил и събира милиарди фенове по скамейките, пред малките екрани, а сега и вече в букмейкърските пунктове.

Като реална играта, футболът се изпълнява на поле с правоъгълна форма и големи размери. В букмейкърската игра нещата са свързани със залози. Такива може да правите на: 7dniprognozi.com.

Още интересни факти около футбола

Освен всепризната за най-великата игра на света, футболът предлага и множество сюблимни моменти. Сред тях са най-драматични, куриозни и паметни мигове, които също могат да бъдат гледани онлайн. Сред по-интересните са:

  1. Култовата реплика „Оле-оле-оле”, произхожда от Испания, фламенко от VIII век.
  2. Известния певец Хулио Иглесиас е бил вратар на млади години. Той участвал във футболен отбор на Мадрид известен и днес като „Реал”. Когато испанският певец претърпява автомобилна катастрофа това е и краят на футболната му кариера и начало на музикалната. Три години е полу парализиран, след което, изписан от болницата избира за свое амплоа музиката.
  3. Бразилия също не изпада от ранг листата на футбола, не само по велики имена във футбола, но и с един мач от миналото, по време, на който вятър довява парашутисти на стадиона. Един от падналите се вплел във вратата и отбелязал гол. В този момент реферът признал гола, оправдавайки го, че всяко нещо паднало от небето е добър показател.
  4. В 6 страни по света не футболът е забранен като игра със закон. В други страни има изисквания около стадионите за футбол да се разполагат и църкви. Всички изисквания са индивидуални, според държавата.
  5. В Англия са отделяни средно по 40 млн. лири за нанесени вандалски вреди и набези. Годишно от футбол по света са отбелязани най-многото набези от футболни фенове.
  6. Във Великобритания е отбелязан най-грубият от всички футболен мач. Отборите, които участвали се казвали „Токхемския младежки клуб” и Хау-ли”. Съдията трябвало да даде 22 червени наказателни картона и да прекрати мача.
  7. Най-дългият мач в историята на футбола е продължил 65 ч. и 1 мин. Играта била изиграна през 1981 г. от „Калинаферси”.

С онлайн футболни прогнози всеки може да следи за професионален футбол, да гледа онлайн мачове и състезания, любителски в свободното време. Не липсват и ентусиасти, които правят по-големи залагания по мачове, в които участват любимите им футболисти и отбори. Всичко това винаги е споходено с големи емоции и солидни печалби.

Днес е всепризнато футболът да е съвременна форма, която може да играе всеки – и млади и стари, и с опит и без опит. Това са онлайн залаганията на футболни прогнози.