Вилни зони и региони без централно водоснабдяване

Лятото собствениците на вилни зони рядко имат възможност да се насладят на централно водоснабдяване. Обикновено трябва да произвеждат за себе си вода, да копаят кладенец или сондаж. Но дори в този случай няма гаранция, че водата от дълбините ще бъде абсолютно безопасна за здравето, тъй като подпочвените води могат да се замърсят с тежки метали и желязо, както и различни емисии от околностите.

За да не се изложи на риск домакинството трябва да се направи инфекцията и анализ на водата от кладенци. И въз основа на резултатите да реши дали да се използва тази вода за пиене, и ако не, какви стъпки да се предприемат за нейното почистване.

Резервоарите за вода могат да бъдат пластмасови или стъклени съдове, чийто обем не превишава литър и половина. Ако вземете вода от съществуващите кладенци, свързани с доставката на вода, най-лесният начин да направи ограда на тръбите. Стагнацията на водата в тръбите няма да даде правилния резултат, така че, застоялата течност трябва да се оттича в рамките на поне 15-20 минути.

Металните частици от желязо в тръбите се измиват няколко пъти с гореща вода и след това се изплакват със студена вода, което ще даде възможност за анализ. Не използвайте никакви химикали. Това ще се отрази на точността на анализа. Когато попълните бутилката с вода, налягането трябва да е много слаб течащ поток. С мощна струя вода под налягане богата на кислород се премахват нежелани химически реакции. Бутилката се пълни до ръба и се запечатва с коркова тапа. Проба се взема същия ден, когато се планира анализът: http://evrosonda.com/sondaji-za-voda-probivi.

Най-добре е да се направи в следващите три часа след приема. Ако това не работи, водата може да се съхранява прибрана в тъмна торба не повече от 2 дни на рафт в хладилника. В допълнение, ако крайградският район е разположен далеч от фирми, ферми и депа за отпадъци, се препоръчва да се вземат водни проби веднъж на всеки две години. В присъствието на редица фактори, добре да се провери безопасността на вода всяка година.