Упражнения за ръце

Упражнения за ръце

Топ упражнения за ръце

От край време ръцете у жените са една от най-секси частите. Не малко мъже споделят, че жената с фини и нежни китки, прекрасен маникюр и приятно изваяни бицепси може да ги подлуди.

Да обаче статистиките сочат, че малко представителки на нежния пол полагат дори минимални усилия, за да поддържат ръцете си в добра форма.

….а вие, дали се притеснявате да вдигнете ръце?!

На фона на всичката съвременна козметика на тоя свят, дамите трябва да спортуват.

Замислете се за момент, колко неприятна е гледката на увиснала кожа под мишниците, набраздена повърхност на ръцете от целулит или треперещи от тлъстини подлакътници.

И, за да не заприлича вашето тяло на разпуснат мех, вземете мерки веднага!

Предлагаме ви няколко силови упражнения, чието практикуване ежедневно е гарант за видими положителни резултати не след дълго.

Упражнения за ръце 1

Първото упражнение за стягане на ръцете е свързано с бързо свиване и бавно отпускане.

Застанете в изходно положение колянна опора; Нека ръцете и бедрата образуват прав ъгъл с торса, а главата да е продължение от тялото; Нека пръстите на краката са изправени, а дланите на пода в синхрон с ширината на раменете, пръстите на ръцете да сочат напред и навътре. В тази поза следва бързо свиване на ръцете и лактите на 1, броейки до 4 бавно изправяте ръцете. Всичко се повтаря 10-15 пъти, като се следи за равномерно дишане.

Упражнения за ръце 2

Второто упражнение за стягане на ръце е противоположно на първото. Целта му е бавно свиване и бързо изправяне.

За целта застанете в изправен стоеж с гръб към масичка или табуретка, приклекнете и я обхванете с длани откъм седалката. Последователно изтегляте напред единия и другия крак. Упражнението е вид приклякване, с което натоварвате трицепса и други мускулни групи. По време на изпълнение, тялото образува права ъгъл, а плещите са стегнати. Редуват се свиване на ръцете в лактите на 1, а до 4 следва изправяне. Извършва се от 4 до 8 пъти. Следва изправена поза и упражненията свързани със свивания на ръцете и разтягания 5-10 пъти.

Упражнения за ръце 3

Третото упражнение за стягане мускули на ръце изисква отново сила и е свързано със сгъване и обтягане.

Изпълнява се около маса или легло, с ниско придържане за ръба на масата/леглото. Дланите трябва да са на разстоянията на раменете, а палците да сочат пода. Двата крака се обтягат в последователност назад, стъпвайки на цяло стъпало. Плещите трябва да са събрани, а рамената изтеглени назад. От тази поза лактите се свиват и разтягат 3-4 пъти и се връща в изходна точка. Повторенията са от 3 до 8 пъти, като напредващите могат да присвиват и за по-дълго лактите.

Упражнения за ръце 4

Четвърто упражнение за стягане на мускулите на ръцете е от лег на пода.

Представлява обичайната лицева опора. Изпълняват се 3 серии по 5-8. С напредване сериите и изтласкванията се увеличават.

Упражнения за ръце 5

Пето упражнение за стягане на мускулите на ръцете е с гирички.

Упражнението се изпълнява в седнало положение с с гирички от 2 кг. Прави се замах в страни. Три серии по 10 повторения. С времето може да увеличите тежестта.

И разбира се, за да има трайни и видими резултати от упражнения за стягане на ръцете се изисква практика и упоритост, но кое нещо не ги налага?!