Творчество – топ 10 идеи за креатив и бизнес

Top 10 idei za Творчество

Творчеството може да е заложено вътре в теб, достатъчно е само да го повикаш!

Отминали са дните, когато е било необходимо да завършиш художествено училище, за да рисуваш добре, или музикално училище, за да свириш на китара.

Днес възприемаме творчеството като изход, част от ежедневието, начин да изхвърлим емоциите си и да осъществим мечтите си.

Top 10 idei za Творчество

Сред изобилието от съвременна литература и сайтове, посветени на тази тема, може да намерите перфектната заетост за всякакви интереси.

  1. Zentangle

Методът Zentangle е лесен за усвояване, релаксиращ и забавен начин за създаване на красиви изображения. С него чертаете структурирани модели. Ние наричаме тези модели, заплетени. Създавате възли с комбинации от точки, линии, прости криви, S-криви и кълба. Тези прости форми са „Елементарни “ във всяко изкуство на Зентнгъл. Тези модели са изготвени върху малки парчета хартия, наречени „плочки“. Ние ги наричаме плочки, защото можете да ги сглобите в мозайки.

Днешната техника на zentangle помага за облекчаване на стреса и релаксация след натоварен ден.

  1. Quilling

Квилингът или хартиеният филигран е изкуство, което включва използването на ленти от хартия, които са валцовани, оформени и залепени заедно, за да създадат декоративни дизайни. Хартията е навита, усукана и по друг начин манипулирана, за да създаде форми, които правят дизайни. Те се използват, за да украсяват поздравителни картички, картини, кутии, яйца и с тях да се правят модели, бижута, мобилни телефони и др.. Съществуват усъвършенствани техники и хартия с различна големина, които се използват за създаване на 3D миниатюри, абстрактно изкуство и прекратени цветя.

Създаването на обемни или плоски композиции от хартия, усукани в спирала, набират все по-голяма популярност.

  1. Антистрес терапия за оцветяване

Вместо хубави анимационни герои в книги, тук градове, животни, сложни циклични модели и рисунки в техниката на Zentangl са украсени.

  1. Плетива

Старият добър метод на плетене, изглежда, отново изпитва бум в популярността. С него ще създадете не само красиви, но и практични неща за ежедневна употреба.

  1. Колажи

Този вид творческо изразяване е много популярен сред художниците и дизайнерите от средата на 20-ти век. Подходящ за тези, които не харесват рисуването, но им идва отвътре творчеството.

  1. Моделиране

Създаването на продукти от евтина и лесна за употреба полимерна глина може дори да се превърне в бизнес. Сувенири, статуетки, магнити за хладилника могат да се направят за всеки.

  1. Креативни дневници (бележници със скици)

Страхотен начин за тези, които искат да се отърват от страха на чист лист. Листът на бележника може да бъде оцветен, изчертан с линии или шарки, написан със стих, есе, добавен с рисунка или приложение.

  1. Адаптирани кукли

Те могат да бъдат направени в стила на „тилда“, с помощта на папиемаше ( от френски: Papier-mâché, буквално сдъвкана смачкана хартия). Тази техника, позволява леснодостъпни и евтини материали да се изработят от различни предмети. Техниката използва дори стар вестник; За лепило служи брашно, нишесте или тапетно лепило. Лепи се, докато се покрие целият предмет и се внимава покритието да е гладко и равномерно. Оставя се да изсъхне, след като се втвърди се реже на две. Така полученото копие може да се боядиса, оцвети и декорира.

  1. Кулинарна дърворезба

Създаването на тези шедьоври се прави с клонки от зеленчуци и плодове.

  1. Скициране

Създаването на чертежи в тази техника не включва задължително познаването на основите на академичното рисуване.