Сутиен за тийнейджърки – тайните на правилния избор

сутиени

Сутиен за тийнейджърки – тайните на правилния избор или как да се хареса на малко момиче!

Децата растат и в един момент малкото пухкаво бебе се нуждае от първия сутиен за тийнейджърки.

Как да реагираме като мама? Как дъщерите искат първия си сутиен? И как да го изберем правилно. Всичко това е от значение, защото гърдите на момичетата са толкова нежни.

С настъпване на пубертета и под влиянието на хормони гърдите на момичето започват да растат и да се оформят. Средно растежът на млечните жлези започва на 12-13, но може дори по-рано. При някои момичета гърдите наедряват едва на 16-18 години. Всичко е индивидуално и зависи от генетиката, хормоналния фон и начина на живот.

сутиени

Как да реагираме като майки?

За да се радвате, че вашето момиче расте и става жена е нужно и да го покажете. По това време доверието между майка и дъщеря са много важни. Не забравяйте, че всяко момиче се притеснява и не всяко ще каже, че е време да носи сутиен. Забелязвайки промените в тялото на момичето, ще бъде по-добре независимо да покажете инициатива. Поканете дъщеря си на шопинг пазаруване. В магазина може сякаш по невнимание да отидете до щанда за бельо. Измерете няколко модела и помолете дъщеря си да избере любим модел сутиен. Ако самото момиче поема инициативата или иска да си купи сутиен, зарадвайте се, че то вече е пораснало.

Направете покупка на сутиен за тийнейджърки заедно.

Дори ако вашето пораснало „дете“ смята себе си за напълно независим човек, тя все още може да се нуждае от съвет.

 

Сутиен за тийнейджърки – от какво се нуждаят момичетата!

От какъв вид сутиен има нужда тийнейджърката?

Бельо от най-малкия размер се изчислява от обема на гърдите . За тях чашките са А,В, С. Под внимание се взема и обиколка не е по-малко от 65 см. За тийнейджър с по-скромен бюст, има много модели, които временно да заменят този детайл. За тийнейджърките със скромен, дори плосък бюст е важна моралната подкрепа. Насърчавайте момичето, направете комплимент за нейната лекота и крехкост. И изберете заедно модела. Кажете на дъщеря си, че ще има време за красиви сутиени.

Залагайте на дишащата еластична тъкан, без подложки.

Моделите сутиени с дантели изглеждат впечатляващи, те оформират гърдите, но не могат да се носят всеки ден.

Сутиени

Информирайте дъщеря си, че носенето на сутиен е само за през деня. Вечер трябва да се сваля, за да не рискува живота си. В този етап на възрастта, при момичетата се образуват млечните жлези. Важно е, сутиенът да не притиска гърдите. Много често момичетата се оплакват от главоболие, усещане за напрежение в гърба, дискомфорт в раменете. Причините за тези явления са неправилно избраният сутиен. Твърде тънките ремъци (особено при буйни форми) оказват натиск върху мускулите на раменния пояс, нарушават кръвоснабдяването на мозъка. Те също така допринасят за синдрома на хипертония в областта на трапецума, който се проявява в чувство на дискомфорт и дори болка в раменете и ръцете. Момичетата с надарени форми се оплакват от врязване в областта на презрамките. Ето защо, сутиени с широки и удобни каишки е по-добра опция. Още по-важно е правилният размер (обиколката и размерът на чашата). Твърде големият размер или прекалено малки чашки, причиняват дискомфорт. Налягането в областта на гръдния кош нарушава дихателната функция, дишането става повърхностно и кръвта не е правилно обогатена с кислород.

сутиени

Изберете сутиен в подходящ размер.

Модели, които повдигат или изтласкват гърдите твърде много са строго забранени за подрастващите! Дайте предимство на модели без дантела, прекомерен декор и очевидно сексуална ориентация. Момичето все ще има време да покаже своя сексапил. Сутиенът за тийнейджърката трябва да бъде възможно най-удобен; Продуктът обаче не трябва да бъде аскетичен. Нека момичето да избере модела, който харесва, с шарка, или цветна декорация; Преди да купите, трябва да пробва сутиена и да остане с него за няколко минути. Правилният модел не трябва да причинява неприятни усещания.

Купете няколко сутиена с различни модели наведнъж. Така първо, момичето само ще реши кой модел е по-подходящ за нея, второ – няма да има проблеми с прането.

сутиени

Сутиените за тийнейджърки трябва да бъдат от висококачествени материи и отговарящи на всички изисквания. Следвайки тези прости съвети ще угодите на любимото си, вече пораснало момиче, купувайки й първия сутиен, при това без нежелани последствия.