Искате отслабване без диети – не яжте това!

бързо отслабване без диети

Трябва да свалите някое и дриуго килце, но без да се лишавате, опитайте отслабване без диети!

Отслабването не е лесно, но нарастващата информираност за последиците от наднорменото тегло, здравето и възможността за отслабване без диети, води до желание и мотивация у повечето хора, които полагат усилия да се отърват от излишните килограми.

Хората с наднормено тегло и със затлъстяване често развиват здравословни проблеми като сърдечни заболявания, удари, диабет, метаболитен синдром, депресия и рак.

За щастие загубата на тегло може да намали риска от някои от тези проблеми. Редовното упражнение, здравословното хранене и отслабване без диети могат да доведат до постигане на целта за сваляне на килограми.

Въпреки това, хората често правят грешки при планирането на диетата. Точно, както има някои храни, които ще помогнат да отслабнете, така и има и някои храни, които имат противоположен ефект.

За отслабване без диети – научете сега!

Ето и 10 продукта, които трябва да избягвате, за да отслабнете без диети, много лишения и съществени ограничения:

  1. Закуски със зърнени култури

Редовното хранене със здравословна закуска може да помогне в усилията да намалите теглото, като намалите глада в края на деня. Когато сте пропуснали закуската е по-лесно да прибегнете към нездравословни храни. Ако обаче закуската Ви е суха, наситена със захар, това не е добре. Когато купувате зърнени закуски, внимателно проверявайте етикета и избягвайте тези, които съдържат захар. Само така резултатът от отслабване без диети ще е на лице.

  1. Картофен чипс и пържени картофи

Картофеният чипс и пържените картофи са маркери на диетите за нездравословни храни, а ако искате да ги ядете, може да забравите за загубата на тегло. Тези пържени картофени са с високо съдържание на калории и мазнини, което ги прави най-лошият избор за диета за отслабване. В допълнение, пържените картофи предизвикват бързо покачване в нивата на кръвната захар и инсулина, което има отрицателен ефект върху апетита и теглото. Освен това, когато храните са, богати на въглехидрати и се пържат при високи температури, те произвеждат акриламид. Това вещество е известен рисков фактор за образуване на рака.

  1. Диетична сода

 Ако мислите, че приемът на сода е като на обикновена вода и ще ви помогне да отслабнете, сте в заблуда. Изкуствените подсладители в диетичните газирани напитки могат да стимулират апетита, което води до много повече хранене.

  1. Вакуумирани меса

Обработеното месо, като бекон, трябва да се избягва. Беконът е богат на наситени мазнини, както и съдържанието на натрий и нитрити. Излишните наситени мазнини не са подходящи за вашето тегло. Освен това, излишната сол в него може да доведе до задържане на вода и подуване на корема. В тези случаи ефекта от отслабване без диети се губи.

  1. Консервирани салати

Салатите са част от диетата за отслабване. Зеленчуците и плодовете са много здрави, съдържат хранителни вещества, антиоксиданти, разтворими фибри, ниски калории и различни други хранителни вещества, които са полезни за здравето и загубата на тегло. Но често салатните сосове съдържат голямо количество мазнини и калории, дължащи се на съставки като майонеза, соево масло и сироп от царевица.

  1. Пуканки

Попкорнът е вкусна и здравословна храна. Неговите сложни въглехидрати ви дават енергия и издръжливост, а високото съдържание на фибри усещане за ситост. Той е богат антиоксидант. Но пуканките, които ви харесват толкова в киното, не са здравословен избор, особено когато се опитвате да отслабнете без диети. Те са обогатени с калории, мазнини и натрий.

  1. Маргарин

Маргаринът е друга гъста и мазна храна, която трябва да избягвате. Той съдържа хидрогенирани мазнини, които са по-вредни от наситените мазнини в маслото. Всъщност той съдържа почти 3 грама транс-мазнини в една супена лъжица.

  1. Бял хляб

Въпреки, че белият хляб е една от основните храни, която, без да има хранителна стойност има само празни калории, трябва да внимавате с консумацията й.

  1. Алкохолни напитки

Алкохолните напитки съдържат калории, които не ви засищат и не ви дават хранителни вещества. Когато тези празни калории се смесват с въглехидрати, мазнини и протеини, те забавят изгарянето на мазнините и увеличават съхраняването на мазнините. Ефекта от отслабване без диети е нулев. Плюс това, алкохолът води до увеличаване производството на хормона кортизол, който унищожава мускулите и поддържа мазнините. Загубата на мускул има директен ефект върху метаболизма, което улеснява натрупването му.

  1. Плодови сокове в опаковки

Плодовите сокове са популярни при диети за отслабване. Това е така, защото плодовите сокове са пълни с хранителни вещества, които ни поддържат енергични и свежи. Предвидете и, че плодов сок в изобилие няма да донесе много успехи. Хранителните влакна в плодовете се губят по време на приготвянето на сока и в крайна сметка консумирате чиста захар под формата на фруктоза.

Сами се убеждавате, че отслабване без диети е възможно и цената не е твърде висока. Без много лишения, ограничения и мъчителни диети може да имате мечтаното тяло за кратко. Всичко зависи от мотивацията и изпълнителността ви!