Раждаемостта и желанието за деца

бременност

Раждаемостта и желанието да имаме деца

Раждаемостта и желанието за деца са две, колкото допълващи се теми, така и противоположни.

Разглеждайки двете стратегии на популационната динамика на Ферхюлст, нека уточним и, че Човекът е единственото същество на планетата, който може да се размножава изкуствено.

Благодарение на фармацевтична индустрия и революционни открития в различни промишлености, раждаемостта на човечеството се е увеличила 4 пъти за изминалия век. Или погледнато от друга позиция средната граница на смъртност се покачва.

Раждаемостта и факторите за нея

Воини, глад и мир са заложени в основния контрол над човешката популация. Те са и външните регулатори работещи за стратегия R.

Не бива да се пренебрегва и големия град, които от край време е смятан за демографска дупка. Раждаемостта на такива места е сведена до минимум. Така например, мегаполисите са заети основно от работещи хора. Различни институции повлияват населението да е образовано и насочвано към използване на различни мерки за ограничаване на нежеланата раждаемост.

Сред водещите са – легализация на аборти, реклами за контрацептивни, монашески институции и т.н. В К-стратегията е заложен и част от принципа на либералното общество, а именно тези, които искат да раждат да го правят, а тези, които не желаят да не го правят, придържайки се към бездетен или самотен живот.

В тоя ред на мисли се сформират и двата главни аспекта от популацията при хората, а те са:

Хомоексуалност – свързан с К-стратегията

Преди повече от 50 години, учен, етнолог и психолог на име Конрад Лоренц издава свой труд под формата на статия. В нея той засяга въпроса за хомосексуалността при лабораторни мишки, които са подложени на условия за пренаселеност.

Разбира се, това няма пряка връзка с човека, който наред с морала, притежава съвест и религиозни вярвания. Като цяло хомосексуалността си остава в основата на К-стратегията. Последната има и редица други, още по-пасивни методи. Към тях спадат отсъствието на сексуален интерес, апатия, асоциалност и други.

раждаемостта

Искам дете

Навярно всички сте виждали как в заведенията на големите градове множество млади жени седят на кафе и обсъждат темата, колко много желаят да имат дете, но все още не се чувстват готови.

Отлагането на раждането е само пред текст, в които водеща е кариерата, партньора или друг фактор, но самата истина е „страха“. Нямате ли и вие познати, които се плашат от мисълта, че 9 месеца в тях ще живее същество; че може да е болезнено раждането или, че ще трябва да се разделят с живота си до момента.

Ако се сещате, дори за един такъв човек, то навярно не сме се заблудили в насоката на темата. Именно за тези хора говорим, които намират оправдание във всяко заобикалящо ги нещо и не смеят да се доверят на вътрешния инстинкт.

Желанието у всеки да има потомство

Повярвайте, че К-стратегията не е заложена у всеки и поне не за дълго. Тя може да е временно състояние, но това не бива да обрича някого на бездетие. Всъщност, с най-голяма сила, ще заработи инстинкта ви за майчинство, когато сами поемете рожбата в ръцете, а тогава на власт идва закона за безграничната любов и отдаденост към поколението.