Работилницата на Дядо Коледа

подаръци на Дядо Коледа

Знаете ли, какво се приготвя в работилницата на Дядо Коледа?…Нека ви разкажа!

От буркан с рецепти до комплект зимно озеленяване… от най-скъпата маркова джаджа до най-космическият дар…правят джуджетата на Дядо Коледа.

Ако и вие сте изпитали, онова усещане да раздавате душата и портфейла си за познати, близки и не до там скъпи хора, а в замяна да получавате неодобрение, вяла усмивка или силен главобол от направения харч в идните дни, то научете се как да зарадвате всеки без много средства, но с цялата душа и желание, на които сте способни.

Всичко това вълнува малки и големи щом стане дума за празници. И тъкмо тогава се появява не кой да е, а именно въпросът около икономичното Коледно пазаруване и ограничаване на безразборния и безсмислен харч.

На първо място запомнете едно важно правило, а то гласи: „Никога не чакайте до последния момент, за да започнете приготовленията за Коледа“.

  • Празниците приближават бързо. Ако не планирате да направите сами подаръци за хората от вашия списък, онези, на които най-много държите и които най-силно чувствате до себе си, то предвидете организирано пазаруване. В случай, че се спирате на първия вариант, то време е да се превърнете в едно от „Джуджетата“ на Дядо Коледа.

Ето как да започнете:

Принципите на домашното подаряване:

Преди да стартирате списък с велики идеи за подаръци, нека да поговорим за някои от основите на вземане и даване на домашно приготвени подаръци. Това е малко по-различна от простото пазаруване извън предвижданите за обичайно приготвен подарък, чрез разплащане с карта.

Дори най-простите домашни подаръци включват инвестиция на време и пари от ваша страна. Така, че този съвет при избора и създаването на домашно приготвени подаръци за хората от вашия списък, трябва да бъде включен в листата:

  • Не се опитвайте едва сега да научите нови умения. Много от подаръците и идеите не са свързани с умения. Въпреки това, ако не сте супер хитри, сега не е време да се опитват да научавате нови умения, за да направите подаръци – освен ако нямате помощта на някой, който вече знае какво той или тя желае. Придържайте се към идеите за подаръци, които са в рамките на текущият набор от умения. След това, като започнете от първия ден на годината, можете да се научите да шиете, плетете или каквото и да е, за да направите и други подаръци за идната Коледа или Нова година.
  • Дайте си достатъчно време – проклятието на всички занаятчии е опит за подаръци в последния момент. Разбира се, можете да оставите конвенционална пазаруването за последния момент и да пожънете едни и същи резултати. Не е така, когато става въпрос за почивка в занаята, а това го знае само опитния. Независимо дали сте направили един подарък или 50 подаръка, добре е да започнете с изработването възможно най-скоро, така че да имате нужното време.
  • Мислете за получателя – разбира се, че винаги искаме да мислим за получателя при избора на подаръци. За разлика от закупения готов подарък, тук, когато правите ръчно изработени подаръци е нужно влагане на повече мисъл, сърце и душа. Ако разбира се долавяте, какво се опитвам да ви кажа.
  • Магазин за доставки – най-големите търговски и занаятчийски дюкяни вече са онлайн, за да получавате известия за такива трябва да сте регистрирани в тях всяка седмица. Повечето от тях изпращат на потребителите си страхотни оферти, а с това винаги може да следите интересни предложения и промоции.