От какво се състои компютърната система

Всеки потребител на компютър знае, че компютърната система не е само монитор, но и клавиатура, мишка, високоговорители и, разбира се, системен блок.

Именно за компютърната система ще стане на въпрос в тази статия.

Ако междувременно ви трябва сервиз на таблети или сервиз на компютърната система, може да изберете от тази връзка.

Системният елемент е PC елемент, изработен от алуминий, стомана или пластмаса. Основните му функции са защита на компютъра от външно въздействие, механични повреди, поддържане на оптимален температурен режим вътре в компютъра. Всички детайли на системния елемент могат да бъдат разделени на две групи:

Компоненти, без които компютърът няма да работи:

– твърд диск;

– процесор;

– захранване;

– USB входове;

– охладителна система;

– RAM;

– Дънна платка.

Компоненти, без които компютърът ще работи частично:

– Сателитна и телевизионна карта;

– Видео, аудио карта;

– Оптично устройство;

– Четец на карти.

Повече за всяка част от системния елемент компютърът…

Твърдият диск е устройство, което съхранява информация и има енергозависима памет. Има три типа:

– твърд диск. Евтин, силен, скоростта на четене на записа на последното място. В случай на повреда данните на диска могат да бъдат възстановени. Ресурсът е почти неограничен.

– SSD. Тихи дискове, които не се подават на удари и падания. В случай на повреда данните не могат да бъдат актуализирани. Ресурсите са ограничени и са по-скъпи от другите.

– H-HDD. Комбинацията от двете предишни разновидности. Основната памет на HDD е 1,5-2% от общата сила на звука на SSD.

Процесорът – това е интегрална схема, разположена на един модул. Тук са налице всички изчислителни процеси. Модерните процесори са многоядрени, имат RAM (кеш). Колкото повече памет, толкова по-бързо работи компютърът.

Захранване – оборудвано с определен брой конектори, които свързват компонентите на компютъра. Изберете устройството, в зависимост от случая, от дънната платка и от мощта на компютъра.

USB входове – спомагат работата на всички останали компоненти на компютъра. Те могат да бъдат вградени: USB, аудио (miniJack), eSATA, IEEE 1394.

Охлаждащата система – тя се състои от охладител и радиатор. В един системен модул се монтират най-малко две охладителни системи: на процесора и захранването. Охлаждащите произвеждат 96% от шума на системния модул. Тук може да поръчате и меден охладител за (CPU HeatSink) за Acer Aspire.

RAM – чипове, инсталират се в специален слот на дънната платка. Тук съхранявате необходимите данни за компютъра. Важно е всички модули да принадлежат към една и съща партида. Количеството RAM и скоростта на комуникация с процесора влияят пряко върху скоростта на компютъра. Веднага след като системата е изключена, данните от RAM се изтриват.

Дънната платка (MP) свързва всички компоненти на компютъра. Всички MP имат интегрирани видео и аудио карти, които са за гледане на филми, слушане на музика.

Незначителни елементи на системния елемент

Телевизионна карта – използва се за гледане и записване на телевизионни програми. Сателитната карта обработва сателитния сигнал.

Видео картата е необходима за игри и работа с видео файлове. Аудио картата, която се използва за създаване на съраунд звук.

Оптичното устройство е разделено на:

– CD устройство. Най-старият стандарт;

– DVD устройство. Най-популярната опция;

– Blu-ray устройство. Най-скъпият и нов вариант.

Четецът на карти – представлява специално устройство в системния модул, свързано картата с памет.

Ние изброихме основните и второстепенни компоненти на компютъра: процесор, видеокарта, твърд диск и др. Важно не само да знаете всички детайли, но и да знаете къде да закупите системна единица с отлично качество за най-добра цена.

Представените два сайта предлагат богата гамата от маркови компютърни части, както и консумативи за лаптопи, таблети, смарт телефони и сервизно обслужване. Може да разгледате на самите им страници, за да откриете полезните отстъпки и промоции.