Обичаш ли фантазиите

фантазии

Хресват ли ти фантазиите?

Позволяваш ли, си фантазиите да те завладват от време на време? Итината е, че фантазиите ни помагат да се развиваме и да мечтаем, да бъдем тези, които искаме да сме…

„Разумният търси, не това, което е приятно, а това, което го спасява от неприятностите“ – Аристотел, древногръдски философ.

Какво са фантазии и за какво ни служат?!

Дали те са само плод на първичен инстинкт или нещо свръх… Нещо, което ни помага да излезем от различни ситуации, в това число трудните моменти в живота?!

Истината е, че всички си фантазираме и дори не се усещаме. Правим го в различни моменти. Понякога фантазираме, за да се появи желанието за любов и за да не е единствено плод на възпроизвеждане. Фантазиите ни помагат да се развиваме и да мечтаем, да бъдем тези, които искаме да сме.

Какво значат фантазьорските неща

Много хора подтискат фантазиите си, заради шокиращите ефекти, които виждат в тях. Всъщност, според специалистите фантазиите нямат нищо общо с морала и ценностната ни система. Те нито показват благоприличие, нито го опонират. Според сексолозите липсата на фантазии може да говори за липса на желание.

фантазии

Можем ли, да провокираме фантазии

Всъщност отговора е да и го правим на подсъзнателно ниво. Когато гледате романтичен филм или четете роман, какви чувства предизвиква той у вас?! Дали ви отблъсква или събужда други мисли?! Всичко е плод на подсъзнателно ниво. В едни моменти е точно, онова, от което имаме най-голяма нужда, а в други етапи, онова, което само вмъква разнообразие в ежедневието ни.

Защо ту ги има, ту ги няма

Всяка фантазия е плод на нещо, което имаме или ни липсва. Така е и със сексуалните фантазии, така е и с всеки друг блян, цел мечта. Либидото на човек, неговата емоция и не само сексуалната, могат да работят, но не едновременно и на всички фронтове. Често в службата сме залети от ангажименти и това заключва личните нужди. И обратното.

Едни и същи фантазии ли имаме

Всичко е различно и строго индивидуално. В различни етапи от живота си може да имаме различни фантазии. Психиката на човек съзрява с годините, а по същия начин се случва и с тялото. Фантазиите се появяват на различни етапи от живота ни. Те са, когато се отделяме от родителите, когато жадуваме за любим човек; Когато раждаме или сме станали вече майки; Когато друга емоция или чувство у нас се отключват.

Вижте и: История за любовта между кралица Виктория и принц Алберт.