Нони – дар, лек или едно от чудесата на природата

Чудото Нони е обект на многогодишни изследвания. Въпреки, че не е добре известно у нас, Нони има вече доста добри доказани показатели и успешно е прилаган в гастроентрологията.

Най-често се изписват медикаменти със съдържанието му, на пациенти страдащи от гастрити, язва, колит, проблеми с дванадесетпръстника и при оперирани пациенти, с цел по-ефективно оздравяване.

Кой открива ценните качества на Нони – растението Нони се използвало от хората, още в минали времена. По данни е известно, че първи открили вълшебният му състав местните на полинезия.

[bctt tweet=“Нони притежава многостранно действие над организма и е силен източник на енергия. „]

Години наред учените изследвали това чудо на природата, за да достигнат до извода, че сокът му има богат състав на витамини А, С и В 3, както и минерали калий, желязо, калций и натрий. Това обае съвсем не е всичко. Нони носи в ценния си състав още лигнани, терпеноиди, флаваноиди, ненаситени мастни киселини, катехин, алкалоиди, дамнакантал, бета-ситостерол, иридоиди, капронова киселина, биофлаваноиди, урсулова киселина.NONI-FRUIT

Какво е Нони и какви са ползите от приема му – една от важните съставки е да спомага за формиране на В и Т клетки и за образуване на максимални нива на фагоцити и лимфоцити. Той допринася работата на имунитета на организма, а активните елементи проксерони и ксерони, спомагат имунната защита. Веществата в продукти със съдържанието на Нони ускоряват отделянето на ендорфин, който потиска болката и се грижи за настроението. Ксеронинът има способността да активира механизми с противовъзпалително действие и има антиалергенни свойства. Той оказва съпротива над вируси и бактерии. Вещество, известно като скополетин, допринася функцията на епифизата, увеличава нивата на мелатонин и серотин, които оказват благоприятно въздействие на и адаптация на организма към измененията от денонощния цикъл.

Noni

Как въздейства Нони при колит, гастрит и язва – този природен продукт има мощно действие на имуностимулатор. Той спомага за бързо възстановяване след медикаментозно. Лечението с Нони допринася за овладяване остротата и степенна на възстановяване.

Noni, natural product

Как се приемат продукти със състав на Нони – препоръчителната доза на това чудо на природата се предписва от лекар, в зависимост от степента на усложнения. Предвид, че Нони е естествена хранителна добавка е желателно приемът му да продължи по-дълго време, за по-сигурен и дълготраен ефект.