Морски ласки от морските дълбини

Морски ласки

Още в древността хората използвали силата на морските водорасли за различни лечебни и оздравителни цели, така се появили първите опити за морски ласки от морските дълбини.

От Средиземноморието вземали чудните естествени състави, за да създадат омайни мехлеми за кожата и тялото.

Когато французите открили първата клиника на таласотерапия, настъпва истински бум в света на козметичната индустрия.

Наслади се сега на Морски ласки от морските дълбини!

Фактът, че морската сила става основно средство в множество козметични продукти е поредното доказателство за ефекта им върху кожата, лицето, тялото и цялостното състояние на организма.

Продукти с екстракт от различни морски дарове могат да тонизират тялото, да почистят кожата, да стимулират кръвообращението и да подобрят настроението.

Как действа морската вода

Тя влиза в състава на редица козметични продукти. Тя е богата на минерали и микроелементи. Биологичният състав на морската вода допринася за активизиране на кръвния поток, пречиства тялото от токсини и шлаки. Чрез него се снабдява с кислород организма, стимулира се и се обновява всяка клетка.

Морската вода укрепва цялостно здравето на човешкия организъм и спомага по-бързата обмяна на веществата. Морската вода съдържа йод, а той е жизненоважен за всички тези процеси. В него се съдържат големи количества магнезий.

Мощната сила на водораслите

Едно от качествените и доказани козметични средства е това, което съдържа в състава си морски водорасли. Под формата на маска, като добавка във ваната или водата, водораслите стягат кожата, пречистват тялото от свободните радикали и са силен хидратант по естествен начин.

Екстракт от морски водорасли съдържа магнезий, а той укрепва мускулите. Водораслите контролират обмяната на веществата, защитават кожата и покачват имунитета на организма. Водораслите помагат и за много диети в борбата с наднорменото тегло.

Чай от морски водорасли понижава апетита и е богат на много витамини и минерали. Маски с морска глина пречистват кожата в дълбочина. Морски водорасли се препоръчват и при проблеми с косата. Те са основна съставна част на множество шампоани, маски за коса, балсами и други козметични продукти за коса. В техния състав често присъстват черни морски водорасли, морска сол, зелени водорасли, минерали и глина.

В комбинация са способни да възстановят структурата на косъма, да отстранят пърхота, да върнат блясъка и здравината на косъма. Всичко това се дължи на многото микроелементи и аминокиселини, на които са богати морските водорасли.

С какво помага морската сол

Тя е естествен пилинг за кожата. С нейна помощ могат да се почистят и най-загрубелите участъци от тялото каквито са пети, лакти, колена.

Козметолозите препоръчват употреба на мека морска сол, защото едрата може да предизвика наранявания. За целта може да се смели морска сол в кафемелачка. Преди пристъпване към пилинг с морска сол, кожата трябва добре да бъде натрита с душ гел. За целта нежно се масажира всяка област от тялото, като се набляга на грубите участъци.

В зони с по-нежна кожа, каквито са лице, деколте и корем, трябва да се внимава. След нанасяне на подобен пилинг, кожата се отмива с хладка вода и върху нея се нанасят успокояващи лосиони.

Много подходяща е морската сол във вана с 37 градуса температура на водата и 400 гр. морска сол. Престоят може да трае около 20 минути, след което се взема топъл душ и се нанася хидратиращ крем за тяло.

Вана с морска сол е способна да стимулира обмяната на веществата и да пречисти тялото от токсини.