Красотата в плюс за изграждане на кариера

Красотата в плюс за изграждане на кариера

Искате да изградите мечтана кариера, но нещо все ви липсва!

Не се тревожете кариера се прави с опит, умения и още нещо, на което сега ще се спрем. Става дума за добрата визия!

Има ли дама, която да не желае да блести като светска звезда или красавица от модно списание? Ех, мечти, но много пъти именно тези наши желания ни подлагат на най-трудните изпитания в живота, а именно емаципацията в настящето време и доколко жената може да прави кариера с прекрасната си визия.

Много пъти пуснати в стремежа да изглеждат добре, нежните половинки забравят за естествената си красота и чар, онова, което истински буди симпатията на шефа, на мъжа от улицата или дори на вашия любим. И най-важното е да се научите да харесвате себе си, когато това стане и света ще гледа с други очи на вас.

Помага ли външността в първи стъпки на кариера – замислете се, дали наистина според вас, външността е движещата сила в работата ви. Нима мечтаното повишение ще е плод на красотата ви, а не е ли то рожба на знания, компетенции, качества и отдаденост в службата?! В този ред на мисли да не пропуснем и факта, че в много фирми, където служителките на високи постове са неописуеми прелъстителки. „Не случайно шефа ги е сложил там, та той е луд по нея“, много пъти се чуват коментари зад гърба.

В университет в Мичиган, Тексас, Сащ били направени проучвания, в които се оказало, че красивите жени успяват в кариерата само с около 12% и печелят 10 пъти повече от обикновените жени. Според резултатите в анкетата се оказало, че красавиците са по-решителни, защото хората им се възхищават непрестанно. Наред с това, съществува и твърдение, че красивите дами не са особено умни. Последното е провокирано от факта, че несъзнателно подсилват красотата си почти непрестанно.

Как да покачим самооценката си – тук всяка лейди трябва да опре оценката на обективност, а не на желания. Ясната оценка и съпоставка на силни и слаби страни, дава нужната доза увереност. Добре е и да се потърси упора в качествата. Всеки човек има такива, а защо те да не са силата ни. Не се плашете да общувате, дори това значително може да помогне.

На красавиците им е по-лесно – колкото и странно да звучи много често се оказва, че чаровниците си намират работа по-трудно от другите дами. Освен това специалистите смятат, че когато една жена не отделя прекалено време за грижи по красотата си, то тя работи по всеотдайно, организирано и целеустремено, вместо да се разсейват със странични дейности.

Всяка жена е красива – не бива да забравяме това, но и също така важи правилото всяка жена да полага нужните грижи за красотата си.

Професии за красавици – най-често красивите жени са избирани за места, където имат пряк контакт с клиенти. Такива работи са – връзки с обществеността; секретарки, асистентки; преводачки; продавачки на скъпи бижута или бельо; експерти в областта на реклама, продажби и маркетинг; стюардеси; актриси, тв водещи и т.н.кариера

Като заключение нека не забравяме старата мъдрост: „По външността посрещат, по акъла изпращат“. Нищо няма значение, щом сте безупречна с външността си и успявате отговорно и съвестно да си вършите работата.