Ключовите думи – в основата на SEO

СЕО ключовите думи

Независимо дали го знаете или не, вашият сайт поема в посоката, в която му зададете и то само, чрез подбора на определени ключовите думи!

Защо за вас е важен подбор от ключовите думи?

Търсачките извличат тези ключови думи от страниците с текст, заглавията, категориите на страници, входящи връзки и други фактори. Въпреки това, ако не сте направили съзнателното решение и не сте насочили тези „ключлета“ в правилната посока, то нищо чудно, сайтът ви да привлече неподходящ таргет!

Дори да сте направили, така че да се наблюдавате работата по класирането му, то при появата на някои и друг нов алгоритъм много вероятно е нещата да се и менят и класирането по тези ключови думи да заеме друго място.

[bctt tweet=“Изборът на ключовите думи често е същността на въпроса в търсене, получаване, намиране на конкретиката.“]

В резултат на това проучване от ключови думи, в основата лежи ефективната онлайн маркетингова стратегия. Ето защо е важно да имате цял набор от идеи и една част от насоките, по които да се водите:

Разговаряйте с клиентите, за да се определите, какви условия използват за своето търсене.

Проучвайте конкуренцията и сайтове, които предлагат сходни на вашите стоки или услуги.

Мозъчната атака е вариант за постигане на конкретика, спрямо продукт и марка, свързани с ключовите думи или добавяне на описателни или географски вариации.

Не на последно място към всички вариации се нарежда и въвеждането на ключов израз в инструмента за ключови фрази на Google AdWords. От своя страна той може да предложи множество вариации.

Предвид, че думите, към които се насочват конкретни клиенти в търсачките, така че търсенето условия имат много варианти. Ако са фокусирани само върху най-добре познатата версия, тогава вие може да сте против подобно състезание.

За най-популярните ключови думи обикновено се считат най-конкурентоспособните.

Писане на текст по ключови думи

Не пренебрегвайте и сродни или производни думи с техните вариации, членство с пълен и кратък член, множествено или числено число, синоними и съкращения, модификатори на ключови думи или просто различен слоорред.

Що се отнася до Google, „господарите на търсенето“ и неговите средства за подпомагане на уебмастъри и рекламодатели в намирането на най-подходящите ключови думи, ключови думи и изрази, професионализмът на интерпретация от Copywriting е най-правилният ход!